Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПРВА ЖЕНА РАДЕТА ШЕРБЕЏИЈА: Двоје деце, па крах брака

КАКО је расла његова слава, тако се средином '80-их почео урушавати његов брак.

1696024214_33098_16072018serbedzijapalic01_ig.jpg
Фото: Танјуг
Oglas

Раде Шербеџија, осим богате глумачке каријере је привлачио пажњу јавности и због свог приватног живота.

Иначе, жене су га одувек сматрале врло привлачним, а прву супругу Иванку Церовац, балерину, много је волео. Међутим, судбина им није била наклоњена. Упознали су се млади и брзо су сагорели.

Раде Шербеџија дипломирао је са 22 године, а тад је већ био лудо заљубљен у своју балерину, како ју је од миља звао. Грациозна Загрепчанка освојила је Радетово срце јер су били сродне душе. Обоје су обожавали позориште.

Раде је дипломирао на Академији 1969, а Иванка у Школи за ритмику и плес. Иванка и Раде венчали су се са само 23 године.

Обоје су једва били навршили 23 године и била је то права искрена младалачка љубав. Он је одмах добио ангажман у градском позоришту "Гавелла" у којем је играо Шекспировог "Хамлета" и "Ричарда Трећег", а она је постала плесни кореограф у Загребачком позоришту младих.

У браку су добили и двоје деце. Године 1971. родио им се син којем су дали име по Радетовом оцу Данилу, а две године касније родила им се и ћерка Луција. Дотад је Раде већ прикупио много глумачког искуства.

 

Прву споредну филмску улогу дао му је Крсто Папић у "Илузији", док је још био студент, а само годину дана после заиграо је главну улогу у филму Бранка Иванде "Гравитација или фантастична младост чиновника Бориса Хорвата". На телевизији се прославио улогама у класицима Хрватске телевизије као што су биле серије "У регистратури", "Бомбашки процес", "Никола Тесла", "Путовање у Вучјак"...

Како је расла његова слава, тако се средином '80-их почео урушавати његов брак. У песми "Хамлет машина", коју је написао 1992. године, признао је своју кривицу. Описао је то у стиховима о "веш-машини" коју је након венчања купио својој балерини.

"Искра или Олимпија, тако се некако звала и уредно и вредно прала, затим се већ код мојих првих ситних неверстава почела кварити", написао је Раде.

Развели су се 1987, а првој супрузи посветио је збирку песама у којој је написао да "од нас ништа није остало осим двоје одрасле деце која нас својим животима уверавају да све то није био тек сан и привид".

Бивши супружници остали су пријатељи и након развода и тако је остало све до 2010. године кад је Иванка Церовац изненада преминула од можданог удара у 63. години живота. Раде је данас ожењен Ленком Удовички са којом има троје деце: Милицу, Нину и Вању.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas