· · Коментари: 0

СА ОЛИВЕРОМ МАНДИЋЕМ БИЛА У ВЕЗИ 4 ГОДИНЕ: Веровали или не, она је власница ОВИХ ХИТОВА, зато је и била КРАЉИЦА! (ВИДЕО)

Марина Туцаковић преминула је након дуге и тешке болести!

1632081183_marina.jpg
Фото: Н. Фифић

Марина Туцаковић изгубила је битку после тешке болести у 67. години.

Сматрају је најплоднијим текстописцем на нашим просторима, а иза ње су остали бројни хитови које је стварала неколико деценија, од осамдесетих година прошлог века.

Прву песму је написала за групу Зана и то "Додирни ми колена", као и добар део песама за тај албум првенац из 1982. године.

Са Оливером Мандићем је била у вези 4 године током осамдесетих година и написала му је бројне хитове, од "љуљај ме нежно" до "Помагајте другови". После завршетка везе, остали су у добрим односима.

- После нашег раскида остали смо у добрим односима. Она је дупла Шкорпија, лову воли највише - рекао је Мандић једном приликом.

- Било је то тако давно. Више се и не сећам. Оливер је био пресладак младић, увек дотеран и потпуно другачији. Носио је кошуље и панталоне. Нисмо се скривали, него тада наша веза никога није занимала - испричала је Туцаковићева својевремено.

Са Здравком Чолићем је много сарађивала, а ово су неки од хитова: Рушка, Ватра и барут, Окано, Ноћ ми те дугује, Красива, Мерак ми је, Табакера, Јако, јако слабо ти срце заводиш, Ој, девојко селен велен (дорада, песма је народна), Чија је оно звијезда, Јави се, јави, Аутопут, Маслинасто зелена, Ајде иди, Кад би моја била, Чини ми се грми, Шта ми радиш, Завичај, Манијачи, Мени нико не треба, Љубавници, Мангупска, Мастило и вода, Спавају ли очи небеске, Љубити, Слављеничка, Не говори ми да ме више не волиш, Хајдемо негђе насамо, Сједни ми у крило, Што си препотентна, Меланхолија, Ко те љуби кад нисам ту, Коначно сам, Црне чарапе, Цхерие, Цхерие, Јужњаци, Освојио би’ све, Куба, На адреси ти пише, Стави прст на чело, Мало појачај радио

Неда Украден - Зора је, а наводи се да је стих из те песме најскупљи.

Цецина каријера је скоро неодвојива од Маринине јер је много њених песама певачица отпевала, а радила јој је и целе албуме: Кукавица, Ја још спавам у твојој мајици, Фатална љубав, Емотивна луда, Маскарада, Цеца 2000, Деценија, Горе од љубави, Идеално лоша, Љубав живи, Позив, Аутограм.

Лепа Брена

Хајде да се волимо, Голубе, Сањам, Бисеру бели, Пожели срећу другима, Уђи слободно, Пази коме завидиш, Шеик, Маче моје, Јанош, Окрећеш ми леђа, Ученици, Ево зима ће, Ситније, Циле, ситније, Кућа лажи, Град, Перице, моја мерице, Он не воли ме, Сузе бришу све, Љубавне играрије, Ђорђе, Све бих дала да си мој, Љубим те ја, Признај ми, признај, Шири драги руке, Моја росо, Краљ, Следећи, Зашто, Два аса, Добра грешница, Зрно туге, Бибер, Уради то, Ваља се, Ћутим к’о ствар, Жали, Боже, Царица, Срећна жена.

Марина је писала песме и за Џеја, Ану Бекуту, Секу Алексић, Тању Савић, Слађану Милошевић, Северину, Викторију, Џенана Лончаревића и многе, многе друге. Оставила је неизбрисив траг у срској и југословенској музици.

Написала је и једну од лепших песама Оливера Драгојевића.

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.