· · Komentari: 0

SA OLIVEROM MANDIĆEM BILA U VEZI 4 GODINE: Verovali ili ne, ona je vlasnica OVIH HITOVA, zato je i bila KRALJICA! (VIDEO)

Marina Tucaković preminula je nakon duge i teške bolesti!

1632081183_marina.jpg
Foto: N. Fifić

Marina Tucaković izgubila je bitku posle teške bolesti u 67. godini.

Smatraju je najplodnijim tekstopiscem na našim prostorima, a iza nje su ostali brojni hitovi koje je stvarala nekoliko decenija, od osamdesetih godina prošlog veka.

Prvu pesmu je napisala za grupu Zana i to "Dodirni mi kolena", kao i dobar deo pesama za taj album prvenac iz 1982. godine.

Sa Oliverom Mandićem je bila u vezi 4 godine tokom osamdesetih godina i napisala mu je brojne hitove, od "ljuljaj me nežno" do "Pomagajte drugovi". Posle završetka veze, ostali su u dobrim odnosima.

- Posle našeg raskida ostali smo u dobrim odnosima. Ona je dupla Škorpija, lovu voli najviše - rekao je Mandić jednom prilikom.

- Bilo je to tako davno. Više se i ne sećam. Oliver je bio presladak mladić, uvek doteran i potpuno drugačiji. Nosio je košulje i pantalone. Nismo se skrivali, nego tada naša veza nikoga nije zanimala - ispričala je Tucakovićeva svojevremeno.

Sa Zdravkom Čolićem je mnogo sarađivala, a ovo su neki od hitova: Ruška, Vatra i barut, Okano, Noć mi te duguje, Krasiva, Merak mi je, Tabakera, Jako, jako slabo ti srce zavodiš, Oj, devojko selen velen (dorada, pesma je narodna), Čija je ono zvijezda, Javi se, javi, Autoput, Maslinasto zelena, Ajde idi, Kad bi moja bila, Čini mi se grmi, Šta mi radiš, Zavičaj, Manijači, Meni niko ne treba, LJubavnici, Mangupska, Mastilo i voda, Spavaju li oči nebeske, LJubiti, Slavljenička, Ne govori mi da me više ne voliš, Hajdemo negđe nasamo, Sjedni mi u krilo, Što si prepotentna, Melanholija, Ko te ljubi kad nisam tu, Konačno sam, Crne čarape, Cherie, Cherie, Južnjaci, Osvojio bi’ sve, Kuba, Na adresi ti piše, Stavi prst na čelo, Malo pojačaj radio

Neda Ukraden - Zora je, a navodi se da je stih iz te pesme najskuplji.

Cecina karijera je skoro neodvojiva od Marinine jer je mnogo njenih pesama pevačica otpevala, a radila joj je i cele albume: Kukavica, Ja još spavam u tvojoj majici, Fatalna ljubav, Emotivna luda, Maskarada, Ceca 2000, Decenija, Gore od ljubavi, Idealno loša, LJubav živi, Poziv, Autogram.

Lepa Brena

Hajde da se volimo, Golube, Sanjam, Biseru beli, Poželi sreću drugima, Uđi slobodno, Pazi kome zavidiš, Šeik, Mače moje, Janoš, Okrećeš mi leđa, Učenici, Evo zima će, Sitnije, Cile, sitnije, Kuća laži, Grad, Perice, moja merice, On ne voli me, Suze brišu sve, LJubavne igrarije, Đorđe, Sve bih dala da si moj, LJubim te ja, Priznaj mi, priznaj, Širi dragi ruke, Moja roso, Kralj, Sledeći, Zašto, Dva asa, Dobra grešnica, Zrno tuge, Biber, Uradi to, Valja se, Ćutim k’o stvar, Žali, Bože, Carica, Srećna žena.

Marina je pisala pesme i za Džeja, Anu Bekutu, Seku Aleksić, Tanju Savić, Slađanu Milošević, Severinu, Viktoriju, Dženana Lončarevića i mnoge, mnoge druge. Ostavila je neizbrisiv trag u srskoj i jugoslovenskoj muzici.

Napisala je i jednu od lepših pesama Olivera Dragojevića.

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.