Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шакира треба да плати казну од 7,3 милиона евра: Оптужена за утају пореза у Шпанији

Шакира је пристала на нагодбу у вишемилионском пореском спору са шпанским властима

1700487429_profimedia-0823235747.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Првог дана њеног суђења за пореску превару у Барселони у понедељак, певачица „Хипс Дон’т Лие” рекла је председавајуц́ем судији Хозеу Мануелу дел Аму да је прихватила споразум, преноси Пипл.

Уз њен уговор долази и трогодишња условна казна и новчана казна од 7,5 милиона долара. Колумбијску певачицу су тужиоци оптужили по шест тачака за пореску превару због неплац́ања пореза на доходак од 14,5 милиона евра (15,8 милиона долара) између 2012. и 2014. године, оптужбе које она и даље негира.

У опширној изјави до које је дошао Пипл, певачица је рекла да је решила случај због своје деце.

- Иако сам била одлучна да браним своју невиност у суђењу за које су моји адвокати били уверени да ц́е пресудити у моју корист, донела сам одлуку да коначно решим ову ствар у најбољем интересу моје деце. Морам да превазиђем стрес и емоционалне последице у последњих неколико година и да се фокусирам на ствари које волим — своју децу и све могуц́ности у каријери, укључујуц́и моју предстојец́у светску турнеју и мој нови албум, због којих сам изузетно узбуђена. Изузетно се дивим онима који су се до краја борили против ове неправде, али за мене, данас, победа је врац́ање времена за децу и моју каријеру - део је изјаве Шакире.

Ипак, Шакира је у својој изјави остала при томе да није крива:

- Током своје каријере увек сам настојала да радим оно што је исправно и дајем позитиван пример другима - рекла је она.

Централно место у случају било је Шакирино пребивалиште између 2012. и 2014. према Њујорк тајмсу. Тужиоци тврде да је Шпанија била њено главно пребивалиште, док она тврди супротно.

У јулу су тужиоци тврдили да је Шакира 2012. године купила куц́у у шпанском граду Барселони, која је постала породична куц́а за њу и њеног тадашњег партнера, фудбалера Барселоне Жерара Пикеа.

Пике и Шакира су објавили да се разводе у јуну 2022, а имају синове Милана (9) и Сашу (7).

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas