Oglas
· · Komentari: 0

Šakira treba da plati kaznu od 7,3 miliona evra: Optužena za utaju poreza u Španiji

Šakira je pristala na nagodbu u višemilionskom poreskom sporu sa španskim vlastima

1700487429_profimedia-0823235747.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Prvog dana njenog suđenja za poresku prevaru u Barseloni u ponedeljak, pevačica „Hips Don’t Lie” rekla je predsedavajućem sudiji Hozeu Manuelu del Amu da je prihvatila sporazum, prenosi Pipl.

Uz njen ugovor dolazi i trogodišnja uslovna kazna i novčana kazna od 7,5 miliona dolara. Kolumbijsku pevačicu su tužioci optužili po šest tačaka za poresku prevaru zbog neplaćanja poreza na dohodak od 14,5 miliona evra (15,8 miliona dolara) između 2012. i 2014. godine, optužbe koje ona i dalje negira.

U opširnoj izjavi do koje je došao Pipl, pevačica je rekla da je rešila slučaj zbog svoje dece.

- Iako sam bila odlučna da branim svoju nevinost u suđenju za koje su moji advokati bili uvereni da će presuditi u moju korist, donela sam odluku da konačno rešim ovu stvar u najboljem interesu moje dece. Moram da prevaziđem stres i emocionalne posledice u poslednjih nekoliko godina i da se fokusiram na stvari koje volim — svoju decu i sve mogućnosti u karijeri, uključujući moju predstojeću svetsku turneju i moj novi album, zbog kojih sam izuzetno uzbuđena. Izuzetno se divim onima koji su se do kraja borili protiv ove nepravde, ali za mene, danas, pobeda je vraćanje vremena za decu i moju karijeru - deo je izjave Šakire.

Ipak, Šakira je u svojoj izjavi ostala pri tome da nije kriva:

- Tokom svoje karijere uvek sam nastojala da radim ono što je ispravno i dajem pozitivan primer drugima - rekla je ona.

Centralno mesto u slučaju bilo je Šakirino prebivalište između 2012. i 2014. prema NJujork tajmsu. Tužioci tvrde da je Španija bila njeno glavno prebivalište, dok ona tvrdi suprotno.

U julu su tužioci tvrdili da je Šakira 2012. godine kupila kuću u španskom gradu Barseloni, koja je postala porodična kuća za nju i njenog tadašnjeg partnera, fudbalera Barselone Žerara Pikea.

Pike i Šakira su objavili da se razvode u junu 2022, a imaju sinove Milana (9) i Sašu (7).

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas