Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
интервју

ЈАЈА ФАРБАМ НА ВЕЛИКИ ПЕТАК, СА СИНОВИМА: Сања Кужет за "Магазин" - како изгледа Ускрс у мом дому

"Када помислим да смо дошли до неком максимума, живот ме демантује, може све брже, више и боље"

1650371144_bdp_plastelin_13042022_0027.jpg
Фото: Ата имагес
Oglas

Шармантна и харизматична, Сања Кужет, водитељка је најпознатијег музичког такмичења у региону, "Звезде Гранда", већ осам сезона. Да је добра у ономе што ради, види се по позитивним коменатрима гледалаца који је сретну на улици, а како каже, често се изненаде њеном природном појавом. Када није у елегантним хаљинама, по којима је препознатљива, Сања се враћа дневним рутинама, а које се не разликују од оних које имају друге жене.

Амбиција је уткана у њен карактер, планови је вуку напред, али ослушкује своје импулсе и зна када да стане како би успела да на свим животним путевима унесе задовољсвто и срећу.

У сусрет Ускрсу разговарали смо са Сањом о начину на који ће она и њена породица провести празник и њеним свакодневним рутинама.

Ускрс је један од омиљених породичних празника, како га прослављате у свом дому?

Увек се деси да пред све празнике буде толико буран период, а то се још једном и сада доказало. Много тога има да се заврши од посла и приватних обавеза, како бисмо онда на неколико дана "повукли ручну" и празновали. Чим будемо направили набавку за петак, када постимо, и за Ускрс, знаћу да је то знак да имамо неколико слободних дана, да можемо породично да уживамо у празницима, а посебно у њиховој припреми.

Да ли Вам деца помажу приликом фарбања јаја за Ускрс?

На Велики петак фарбам јаја са синовима, они се томе увек радују већ ми постављају питања “шта ћеш да купиш ове године”, пошто углавном завршавам куповину док су они у школи и вртићу. Видећу шта има у понуди, увек се трудим да изаберем што бољу боју јер то је оно што је прво видљиво. Ускршња јаја треба да буду јарке боје и волим да су што шаренија. Практикујем да купим бела како би боја била уједначенија. Налепнице и остало декорисање препуштам деци, да се они играју, а оставим им и чисто бела јаја како би могли да их уркашавају разним техникама. Па је, између осталог, била и пена за бријање са темперама и бојама.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sanja Kuzet (@sanja_kuzet)

Прва сећања на Ускрс из детињства?

Сећам се празника од почетка школе. Тај период ме увек подсећа на пролеће, на то да је све зелено и процветало. Мајка фарба јаја, припрема празник, а сестра и ја јој помажемо.

Годинама сте једна од наших најуспешнијих водитељки, како успевате да ускладите посао и породични живот?

Када помислим да смо дошли до неког максимума, живот ме демантује да то може све брже, више и боље. Питам се и сама, где су границе? Некад на крају једне бурне недеље кад подвучем црту, запитам се: како је пролетела и како је могуће да сам оволико ствари постигла да урадим? Ваљда нам се то тако и наметне, можда се и ми занесемо и заправо нисмо ни свесни колико можемо. Није једноставно, али ако имате неки распоред рокова и свега што треба да се испоштује, онда је то заиста и неминовно. Оно што започнем волим и да завршим, ако сам дала било коју врсту обећања сарадницима то ћу увек да урадим до краја. Нећу ништа да обећавам ако нисам сигурна да ћу моћи. Одговорност је на првом месту и та процена колико можемо, да се не дамо превише, а да онда то оде на штету нечега, да ли посла, личног живота, здравља, породичне атмосфере... Још увек имам добру процену шта је реално да се уради у једној недељи која ме очекује. Само што, наравно, живот није увек такав. Десе се турбуленције које вас пољујају и ситуације на које морате да одговорите у тренутку. Разумеће ме сигурно све мајке и очеви који покушавају да се подједнако посвете и породици и послу, што чини једну савремену породицу.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sanja Kuzet (@sanja_kuzet)

Приметно је да сте наклоњени природној лепоти, које су ваше водиље када су у питању нега и изглед?

Нега ми се подразумева, тако сам васпитана. Још као девојчица уживала сам у тим женским ритуалима. Тачно је да се то сада повећава, и због година, и сада се нуди више различитих препарата. Не желим да одустајем од тога и увек посветим време себи на крају дана, за мале ритуале пред спавање. Сцена је простор који захтева, публика тражи да будете иновативни, другачији и да одговорите тако великој емисији, суботм увеће у најгледанијем термину. Када, ако не тада? Рекла бих да то публика поздравља. Баш због неке равнотеже, дане када не радим или преподнева, када нисам у студију, трудим се да проведем у што природнијем издању, у удобним тренеркама и гардероби која ми омогућава да имам комфор. Често кажем да мир и природан изглед не бих мењала ни за шта. Зна се где се како иде. Рецимо када одем код мене на палилуску пијацу, наравно, да ћу да идем у нечему удобном, и заиста, док бирам намирнице за породицу, људи који причају са мном имају позитивне коментаре, јер ваљда им је чудно, нисам увек у елегантим хаљинама (смех). То сам ја, моје навике и никада нисам од њих одустајала.

Шта бирате за омиљену пролећну модну комбинацију?

Волим да испратим трендове, видим шта се носи и да погледам бутике. Наравно, не могу да носим све и не осећам се у свему пријатно. Постоје комади које вероватно никада не бих понела. Направим неку комбинацију, између онога што ми прија и чему сам доследна. То је нека једноставност. За мене су фармерке и мајица увек добитна комбинација за дневну рутину. Волим и патике, од спортских, до оних елегантнијих дневних. Јако ми се свиђа што су се вратиле патике које могу да иду уз разне хаљине и да комбинацију учине онако приступачном и лежерном за дневне обавезе.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sanja Kuzet (@sanja_kuzet)

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas