Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Саша Поповић чувао песму за "Евровизију" 12 година: "Ово је мој ПОКЛОН момцима"

Саша Поповић је одлучио да Ненаду Османовићу и Александри Симићу поклони песму

1676111809_Foto-Printscreen-YouTube-Eurovision-Song-Contest-Ataimages.rs.jpg
Фото: Принтсцреен/YоуТубе - Еуровисион Сонг Цонтест, Атаимагес.рс
Oglas

У трци за овогодишњег представника Србије на 67. Евровизији која ће бити одржана у Ливерпулу нашли су се и такмичари „Звезда Гранда“ Ненад Османовић и Александар Симић који под називом „Дуо Гранд“ изводе концептуално несвакидашњу песму „Вива ла вида“, а идеја да се два прошлогодишња кандидата нађу на фестивалу "Песма за Евровизију" припада креативном директору Саши Поповићу који је јавно рекао да ће Александра Симића, младог оперског певача, кандидовати за трку за одлазак у Европу!

Поповић је испунио обећање, а сада је открио и како је до овог пројекта дошло и шта очекује да ће се десити.

- Песму „Вива ла вида“ сам од Нинослава Адемовића купио 2010. године, чувао сам је 12 година док се није појавио Александар, који одлично пева оперу и који се тако представио током такмичења. У песми постоје такве деонице, а њему се придружио Ненад, који одлично пева све жанрове. Идеја је била моја, а и јавно сам обећао да ћу их послати - каже Поповић.

- Тада сам купио од Адемовића око 20 песама и не сећам се колико је све коштало, али ова песма је мој поклон момцима, док ће све остало платити Гранд продукција. Још не знамо колико ће све коштати, али спремамо им наступ и све како приличи таквом фестивалу.

Дуетска песма у којој разговарају богаташ и сиромах, славећи на крају живот, за неколико дана има преко 50.000 прегледа, али и брдо опречних коментара. Док једни на Јутјубу хвале ову идеју и концепт, постоје они који су нумеру назвали „опера са Ибарске магистрале“. Поповић ову ситуацију коментарише искусно, на себи својствен начин.

- Видео сам опречне коментаре, некима се свиђа, а некима не, али негативне коментаре пишу припадници конкурентских табора и они којима се свиђа нека друга песма. На тај начин скрећу пажњу на оно што они мисле да би требало да нас представља на Евровизији. То је сасвим нормално - каже Саша, који тврди да међу такмичарима треба да постоји и нешто овакво.

- Поред 32 песме треба да постоји и једна оваква песма која је другачија, па нека публика одлучи. Немамо ми велика очекивања, важно је да се деца промовишу, мислим да нећу ићи на РТС, већ ћу их бодрити од куће - завршава идејну творац „Дуо Гранда“.

Жао ми је што Циле није отишао на Евровизију

Поповић се присетио и периода када је са Лепом Бреном и Слатким грехом у чак два наврата покушао да представља Југославију на Евровизији и признао да му је жао што нису учествовали на престижном такмичењу са нумером „Си, Циле, си“.

- Немам ја жал, нити због тога сада поново конкуришем са овим младим момцима. Те 1983. године смо имали песму „Си, Циле, си“, били смо фаворити, па ми је жао што нисмо тада отишли на Евровизију. У Приштини смо се 1986. године такмичили са „Мики, Мићо“, али тамо нисмо ништа урадили. Обе песме су овде постале велики хитови, то је најбоље што се заправо десило - рекао је Поповић.

БОУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas