Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

САВЕТИ ОПРЕ ВИНФРИ: Три питања која вам могу помоћи да откријете свој животни позив

Опра Винфри открива шта је њој помогло да пронађе посао из снова

1683888208_opra.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен/ЦБС
Oglas

Ужурбана свакодневица често нам не допушта да се окренемо себи, одвојимо тренутак и искрено са собом поразговарамо о својим жељама и способностима. Чак је и славна Опра Винфри годинама радила посао који је није испуњавао.

"Ова питања доживљавам као најефикасније оруђе за проналазак одговора. То су тренуци у којима заиста промишљамо о разлогу због ког се налазимо на Земљи, о стварима које у нама побуђују највећу снагу и најдубља осећања. Стварима које нам допуштају да будемо ми у пуном смислу те речи. Стварима које су нам суђене. Током година и година разговора са бројним људима који су пронашли свој прави позив, схватила сам да постоје три питања која откривају живите ли своју истинску природу", каже Опра Винфри на својој страници О, Тхе Опрах Магазине.

Каква осећања у вама буди ваш посао?

Када волите оно што радите, осећате ентузијазам и узбуђење. Осећате како дајете и примате поштовање и признање за свој труд. Једноставно се осећате добро.

"Када размишљам о овом питању, сетим се себе док сам била нервозна новинска репортерка. Али, онда је стигао дан када сам била суводитељка своје прве емисије у склопу емисије Пеопле аре талкинг у Балтимору. Имала сам осећај као да сам напокон на властитом терену. То није било зато што је разговор са саговорником био спектакуларан – мој први гост био је човек који продаје сладолед и причао је о својим омиљеним укусима – већ зато што сам осећала да сам напокон тачно тамо где треба да будем", прича Опра.

Утиче ли позитивно на друге?

Све што вас чини снажнима, повезанима и у складу са својом природом, једнако утиче и на друге када се дели – било да печете питу, смишљате плесне кораке или саветујете пријатељицу. Ваш позив никада није усмерен само на вас.

Постају ли вибрације вашег живота гласније и снажније?

Када се бавите послом који је као створен за вас, осећате се будно, живо и спремни сте да одиграте кључну улогу у свету. Када други примете светлост која зрачи из вас, добиће инспирацију да пронађу своју.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas