Oglas
· · Komentari: 0

SAVETI OPRE VINFRI: Tri pitanja koja vam mogu pomoći da otkrijete svoj životni poziv

Opra Vinfri otkriva šta je njoj pomoglo da pronađe posao iz snova

1683888208_opra.jpg
Foto: Youtube printscreen/CBS
Oglas

Užurbana svakodnevica često nam ne dopušta da se okrenemo sebi, odvojimo trenutak i iskreno sa sobom porazgovaramo o svojim željama i sposobnostima. Čak je i slavna Opra Vinfri godinama radila posao koji je nije ispunjavao.

"Ova pitanja doživljavam kao najefikasnije oruđe za pronalazak odgovora. To su trenuci u kojima zaista promišljamo o razlogu zbog kog se nalazimo na Zemlji, o stvarima koje u nama pobuđuju najveću snagu i najdublja osećanja. Stvarima koje nam dopuštaju da budemo mi u punom smislu te reči. Stvarima koje su nam suđene. Tokom godina i godina razgovora sa brojnim ljudima koji su pronašli svoj pravi poziv, shvatila sam da postoje tri pitanja koja otkrivaju živite li svoju istinsku prirodu", kaže Opra Vinfri na svojoj stranici O, The Oprah Magazine.

Kakva osećanja u vama budi vaš posao?

Kada volite ono što radite, osećate entuzijazam i uzbuđenje. Osećate kako dajete i primate poštovanje i priznanje za svoj trud. Jednostavno se osećate dobro.

"Kada razmišljam o ovom pitanju, setim se sebe dok sam bila nervozna novinska reporterka. Ali, onda je stigao dan kada sam bila suvoditeljka svoje prve emisije u sklopu emisije People are talking u Baltimoru. Imala sam osećaj kao da sam napokon na vlastitom terenu. To nije bilo zato što je razgovor sa sagovornikom bio spektakularan – moj prvi gost bio je čovek koji prodaje sladoled i pričao je o svojim omiljenim ukusima – već zato što sam osećala da sam napokon tačno tamo gde treba da budem", priča Opra.

Utiče li pozitivno na druge?

Sve što vas čini snažnima, povezanima i u skladu sa svojom prirodom, jednako utiče i na druge kada se deli – bilo da pečete pitu, smišljate plesne korake ili savetujete prijateljicu. Vaš poziv nikada nije usmeren samo na vas.

Postaju li vibracije vašeg života glasnije i snažnije?

Kada se bavite poslom koji je kao stvoren za vas, osećate se budno, živo i spremni ste da odigrate ključnu ulogu u svetu. Kada drugi primete svetlost koja zrači iz vas, dobiće inspiraciju da pronađu svoju.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas