Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Села сам да напишем писмо и хтела да се убијем": Мира Бањац о тешком периоду живота - "Од тада ни динар нисам позајмила"

Мира Бањац прошла је кроз веома тежак период

1678523871_mirabanjac29072021-2-.jpg
Фото: ТАЊУГ/ Јадранка Илић
Oglas

Легендарна Мира Бањац у новембру је напунила 93. године, а у животу је прошла кроз различите и лепе и ружне тренутке. Својевремено је признала шта би променила у каријери и животу када би могла да се врати кроз године.

"Мењала бих велики мрачни део мог живота у Београду. Ја сам јаукала београдским улицама, била сам на ивици да се убијем. Имала сам стан у Новом Саду када сам кренула у Београд. Једна госпођа је хтела да уђе у њега, а ја сам имала станарско право. То право сам јој продала, а то се тада није смело. Мени је то одобрио град уз клаузулу да више никада не могу добити стан у Новом Саду. Пристала сам. Са тим парама сам код Скадарлије изнајмила једну гарсоњеру на годину дана", испричала је глумица и открила да ју је спасао позив редитеља Стипе Делића.

Фото: ТАЊУГ/ ПАЛИЋ ФИЛМ ФЕСТИВАЛ/ ДАМИР ВУЈКОВИЋ

"После је та жена дошла да тражи новац назад и тужила ме. Ја те паре више нисам имала и кренула сам да зајмим. Прво сам наишла на зеленаше који су узимали три пута више и то је био рашомон. Једног дана сам отишла у „Метропол”, наручила кафу, села да напишем писмо и хтела да се бацим доле. Мој син је био у војсци, више нисам имала излаза. Идуће ноћи звони телефон и јави се редитељ Стипе Делић. Био је познат тада, али нисмо се знали лично", рекла је својевремено за "Политику" Мира која више никада у животу није позјамила новац.

"Каже хоће да радим велику главну улогу, послаће ми сценарио. Убрзо ми неки човек доноси читаву кутију са огромних 13 епизода. Била је то чувена Марија, жена из логора, због које су ме шишали до главе. Уговор је био милионски. Потпишем и вратим све дугове. То је био мој мрак, али и прочишћење. Пола динара више у животу нисам позајмила, да умирем не бих.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas