Oglas
· · Komentari: 0

"Sela sam da napišem pismo i htela da se ubijem": Mira Banjac o teškom periodu života - "Od tada ni dinar nisam pozajmila"

Mira Banjac prošla je kroz veoma težak period

1678523871_mirabanjac29072021-2-.jpg
Foto: TANJUG/ Jadranka Ilić
Oglas

Legendarna Mira Banjac u novembru je napunila 93. godine, a u životu je prošla kroz različite i lepe i ružne trenutke. Svojevremeno je priznala šta bi promenila u karijeri i životu kada bi mogla da se vrati kroz godine.

"Menjala bih veliki mračni deo mog života u Beogradu. Ja sam jaukala beogradskim ulicama, bila sam na ivici da se ubijem. Imala sam stan u Novom Sadu kada sam krenula u Beograd. Jedna gospođa je htela da uđe u njega, a ja sam imala stanarsko pravo. To pravo sam joj prodala, a to se tada nije smelo. Meni je to odobrio grad uz klauzulu da više nikada ne mogu dobiti stan u Novom Sadu. Pristala sam. Sa tim parama sam kod Skadarlije iznajmila jednu garsonjeru na godinu dana", ispričala je glumica i otkrila da ju je spasao poziv reditelja Stipe Delića.

Foto: TANJUG/ PALIĆ FILM FESTIVAL/ DAMIR VUJKOVIĆ

"Posle je ta žena došla da traži novac nazad i tužila me. Ja te pare više nisam imala i krenula sam da zajmim. Prvo sam naišla na zelenaše koji su uzimali tri puta više i to je bio rašomon. Jednog dana sam otišla u „Metropol”, naručila kafu, sela da napišem pismo i htela da se bacim dole. Moj sin je bio u vojsci, više nisam imala izlaza. Iduće noći zvoni telefon i javi se reditelj Stipe Delić. Bio je poznat tada, ali nismo se znali lično", rekla je svojevremeno za "Politiku" Mira koja više nikada u životu nije pozjamila novac.

"Kaže hoće da radim veliku glavnu ulogu, poslaće mi scenario. Ubrzo mi neki čovek donosi čitavu kutiju sa ogromnih 13 epizoda. Bila je to čuvena Marija, žena iz logora, zbog koje su me šišali do glave. Ugovor je bio milionski. Potpišem i vratim sve dugove. To je bio moj mrak, ali i pročišćenje. Pola dinara više u životu nisam pozajmila, da umirem ne bih.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas