Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСПОВЕСТ

Славни глумац проговорио ПОРОДИЧНОЈ ТРАГЕДИЈИ: "Сазнао сам да је погинуо пред почетак представе"

"После тога сам скроз оседео"

1645519084_pele.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен
Oglas

Глумац и професор Драган Петровић Пеле у недавном интервјуу јавно је говорио о једном од најтежих тренутака током свог живота - када су му јавили да му је старији брат погинуо. На питање како човек издржи тако нешто Пеле искрено каже:

Прочитајте још: ТРАГЕДИЈА: Нашој певачици преминуо син у 24. години

- Издржи. То је онај механизам самообмане. Исто је као и кад се посечеш. То не боли одмах, боли касније. Налет адреналила. У првом тренутку не осећаш ништа, онда кад се мало освестиш осећаш бес па тек онда тугу."

Трагедија

Вест о томе да му је брат Зоран погинуо затекла га је у позоришту и то пред сам почетак представе.

- Сазнао сам пред сам почетак представе. Била је то сећам се 'Колубарска битка'. Није у то време било мобилних телефона, неко је јавио у позориште. Питао сам Мишу Јанкетића, пошто у тој представи он игра главну улогу а ја сам имао 2-3 сцене, да ли могу да идем, да ли може да игра без мене. Каже ми - наравно. Улећем у неку крнтију од аута који сам тада возио и одлазим. Касније сам се освестио. Имао сам 28 година тада. И када сам се вратио на Академију, вратио сам се као сед човек - испричао је Пеле у емисји "ТВ лица као сав нормалан свет", преноси "Мондо".

Пеле већ више од две деценије ради на ФДУ. Ту је 1997. дошао као асистент да би после наставио као професор. О тој сталној фами да се Академија уписује преко везе, Пеле је својевремено говорио у интервјуу за "Курир."

- Та фама прати овај факултет од оснивања. Али то једноставно није истина. Нема веће несреће од тога да оног ко није талентован примите на глуму. Вама ће бити прво проблем јер нећете ништа моћи да га научите. Као да примате некога на Музичку академију а он нема ни мало слуха. С друге стране оно што је много важније ви таквог човека унесрећите за цео живот. Јер он има завршен факултет ал га нико неће. Може да има леђа каква год хоће али не вреди. Биће у једном или два пројекта и само ће нестати. Било је таквих примера и то људи који су имали дебела леђа - родитеља, стричева итд... Они онда заврше приватне факултете, али не вреди. Ако немате дара не вреди. Једноставно не може - рекао је он.

Нико никад није вршио притисак  на факултету да некога мора да прими

- Сматрам да свако може да дође и покаже шта уме и зна. Свако има права да дође и проба да положи пијемни. Али ја за све ове године нисам дошао у ситуацију да ми неко стоји за вратом. Али сви који ме добро познају знају да то не би ни вредело. Лоше реагујем на притисак и лоше реагујем на паре. Много горе реагујем на паре него на притисак - рекао је Пеле тада.

Испричао је тада и једну занимљиву ситуацију када му се човек захвалио што му син није примљен на Академију.
- Пришао ми је један политичар, нећу рећи који, и рекао ми како ми се посебно захваљује. Питам на чему ми то захваљује а он ме пита да ли знам да је његов син конкурисао код мене.

- Не знам.

- Јесте, конкурисао је пре 6 година и ти га ниси примио. Ми смо тада одахнули, одахнули! Ево сад је завршио други факултет, завршава сад и мастер.

Ето, он на пример да је примљен био би несрећан, незадовољан. Та туга би га појела. Глума може да буде и смртоносна. Да заиста...", рекао је тада Пеле.

Прочитајте још: Цецу сте сигурно препознали, али не можете ни наслутити ко је ЛЕПОТИЦА поред ње! Ево о којој звезди је реч (ФОТО)

 

Драган Петровић Пеле је у браку са глумицом Олгом Одановић. Имају сина Јакова и ћерку Ленку, која је такође глумица.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas