Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Слобода Мићаловић присетила се почетака каријере: "Војин Ћетковић и Драган Николић сматрали су главна улога у "Зони Замфировој" није за мене"

Слобода је открила мало познате детаље из своје каријере

1675873586_slob.jpg
Фото: АТА имагес
Oglas

Слобода Мићаловић, без сваке сумње, важи за једну од најлепших глумица са ових простора. Гостујући у емисији "Кец на једанаест" која се емитује на К1 телевизији открила је неке мало познате детаље како о себи, тако и о каријери.

Она је испричала по којој жени је добила име, али и да јој је у једном периоду живота јако сметало што се зове тако:

"Временом ми је јако сметало моје име, јер се нико није звао тако да ја знам, сем Слободе Трајковић. Она је била вереница Иве Лоле Рибара. То је једна од најлепших и најтрагичнијих прича у нашој историји. Жртвовала је целу своју породицу, тако што су завршили у гасној комори на, јер није желела да ода положај свог вереника, Иве Лоле Рибара. Знала је да му следи убиство, јер је он био један озбиљан револуционар. Постоји и то чувено писмо, због ког је мени тата дао име, а баш је Корнелије Ковач, односно Корни група, опевала ту песму. Наслов писма је 'Једина моја, не стигло те ово писмо'. То је последње писмо које је он њој упутио, мислећи да ће он настрадати, али нажалост је прво она страдала. У знак те велике љубави, мој тата је играо монодраму Иво Лола Рибар, триста или четиристо пута, а ми смо као клинке носиле мајицу 'Иво Лола'. Мислио је, ако добије сина да се зове Иво, а ако добије ћерку да се зове Слобода, јер се моја Мирјана зове по сестри Иве Лоле Рибара, све је то некако умрежено", почела је глумица, па се надовезала:

"Можда та неправда која се десила Слоби Трајковић, на неки начин кроз мене живи, да за њу чују неке наредне генерације. Није она тада умрла, напротив, наставила је да живи кроз мене, што је мени посебно драго. Ја знам, да је једно петнаестак девојчица добило име по мени, а оне ће се можда некада распитати ко је била Слобода Трајковић и ја мислим да је ту мисија испуњена."

Њеним наследницама је занимљива глумачка професија, али не виде себе у глуми:

"Мојој деци је све то интересантно. Начин на који оне када одгледају представу или филм, анализирају све то, ја се збуним. Ја у тим годинама, иако ми је тата био глумац, нисам имала појма да тако резонујем, али не виде себе као глумице. Сада су у некој новој фази. Буде се неке нове девојке у њима, неки карактери, а то треба да се испрати, али сам задовољна јако".

Њена сестра, Драгана, изградила је импресивну каријеру, али Слобода открива да је она то сама успела, иако је људима тешко да у то поверују:

"Верујем да је људима некада тешко да поверују да је то тако. Ја сам се посаветовала са неким старијим колегама. Припадам оној генерацији, која је ипак поштовала старије колеге и поштујем и дан данас. Желела сам да чујем искуства. Сви су имали једно мишљење, а то једа свака мора да се избори за свој пут и да оног тренутка, када ја њој будем пружила руку да јој помогнем, тог тренутка сам јој одсекла ноге. Самопоуздање је јако важно у нашем послу, нешто да си сам урадио. Било је сурово, али је Гага изгурала сама и изборила се за своје место".

Улога Васке обележила је њену каријеру, а не крије да јој је било криво што није добила главну улогу Зоне Замфирове.

"Ја дубоко верујем у Шотрин избор, иако сам у том тренутку била на другој години Академије и желела главну улогу, као и да ми се нешто догоди и промени, тада није било моје време. Васка када се погледа, то је једна епизодна улога, није чак ни велика, али је оставила траг, била је ефектна. Имала сам ту срећу да ме убоде нешто што је моје. Мислим да уопште није погрешио".

Препричала је анегдоту са Драганом Николићем и Војин Ћетковићем:

"Ту је једна дивна анегдота, када је Шотра питао, Катарина или Слобода, која од њих две да игра Зону, Гага Николић и Војин, су тада пресекли да то буде Катарина", препричала је кроз смех у поменутој емисији.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas