Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"СРАМ ИХ БИЛО, НЕЋУ ДА ИГРАМ ЗА ЈЕДНОГ ГЛЕДАОЦА": Љубомир Бандовић ОШТРО о старијим колегама - Ево због чега не би изашао на бину (ФОТО)

Љубомир Бандовић о глумачком послу.

1637243692_Untitled.png
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Балкан инфо
Oglas

Глумац Љубомир Бандовић (45) је један од наших најчењенијих глумаца. Неки од последњих пројета у низу су серије Адвокадо, Нечиста крв, Породица и Јужни ветар.

Играти или не играти - питање је сад

Познат по својој принципијелности, приликом гостовања у емисији Балкан инфо, Бандовић је изнео занимљиво виђење на питање позоришне етике. 

Прочитајте још: ОД ПРВЕ ПРОДАТЕ СЛИКЕ КУПИО ЈЕ ПАТИКЕ: Кад видите његове радове, биће вам јасно због чега су се нашли у Лувру (ФОТО)

- Мени су причали старији глумци, нек им је лака црна земља, али нека се мало и носе, јер су ме учили погрешној врсти етике. Била нека представа, продато 17 карата, кажем: "хоћу да идем кући, нећу да играм" - започео је Бандовић причу.

- Кажу: "Како можеш, тај и тај је играо у Народном позоришту за једног гледаоца". Срам га било! Част је играти за једног гледаоца, али на рушевинама, у болници, у било ком алтернативном простору који је позоришни. У Народном продата једна карта за представу на Великој сцени? То треба управни одбор сутра да се зове да се види зашто је та једна представа на репертоару. Осим позвати тог једног човека који је купио карту, на пиће у бифе, све остало је бесмислено. Али не, од тога су нама направили етику. Е није етика - рекао је Бандовић.

- Кад не понесете бисту која је сценографија у представи, ако не раде два рефлектора која су битна, јер је то уметнички део представе који се режира, нећу да играм представу. Мислим да тиме пре чувам своју професију него неко ко каже "ма ја је играм, представа се не отказује". Не представа се отказује! Ја нисам неурохирург да ће неко да умре ако ја не дођем на посао. Мало ми себе много озбиљно схватамо, ми глумци. Јер то су погрешне етике којима смо учени - закључио је на крају.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas