· · Коментари: 0
ПРИНЦЕЗА ОД МОНАКА

Свет обележава 40 ГОДИНА ОД СМРТИ ГРЕЈС КЕЛИ: Због удаје за принца жртвовала каријеру, па након тога и срећу

''Грејс Кели је све што је потребно да знате да Холивуд постоји'' - записао је давно критичар Дејвид Томсон

1671542032_profimedia-0699694156-Grejs-Keli-naslov.jpg
Пхото: Профимедиа

Била је и остала, синоним за грациозност, икона стила, елеганције и женствености. 
Прошло је четири деценије након њене трагичне смрти, и готово 70 година од њене последње улоге.
Своју каријеру градила је из свог вољеног Њујорка, у који је дошла са 18 година и уписала Америчку академију 
драмских уметности. Иронично, Грејс Кели никада није волела Лос Анђелес и "холивудску површност и грабежљивост".

Фото: Профимедиа

Прочитајте још: Унука ГРЕЈС КЕЛИ отворила Шанелову ревију на до сада невиђен начин: Лепа ШАРЛОТ се појавила на коњу (ФОТО)

Послушно је и темељно радила на свом филаделфијском акценту, увек долазила на време на снимања, знала текст напамет, а такав став задржала је током целе каријере, чиме је отопила срце и најмрзовољнијег холивудског редитеља-  Алфреда Хичкока.
- Захваљујући Алфреду Хичкоку научила сам да сцене убиства треба снимати као љубавне сцене, а љубавне као оне убиства - говорила је Грејс о свом најдражем сараднику.

Осим професионализма по коме ће остати чувена, плавокоса лепотица је на Академији усвојила још један "образац" -заљубљивање у много старије и, неретко, ожењене мушкарце. Њена прва љубав био је професор на Академији Дон Ричардсон, али та веза није дуго потрајала.

Фото: Профимедиа

У међувремену, Келијева је скупљала аплаузе, похвале, добила Оскар за "Провинцијалку", заљубљивала се у своје партнере- Реја Миланда, Бинга Крозбија, Вилијема Холдена... У Холивуду је доживела филмску бајку, а онда, у маниру свог вољеног Хичкока, направила неочекивани обрт - удала се за принца Ренијеа и у 27. години рекла збогом глуми.

Прочитајте још: Кога је МЕГАН МАРКЛ ЉУБИЛА ПРЕ ПРИНЦА ХАРИЈА? БИВШИ МУЖ војвоткиње од Сасекса, други брак је склопио само пар месеци након њеног (ФОТО)

Фото: Профимедиа

Грејс Кели је у палату Грималдијевих донела гламур, и прославила кнежевину Монако много даље од њених граница. Док је цео свет чекао да се једног дана врати у Холивуд, права принцеза је живела породичним животом са супругом и троје деце, све док 13. септембра 1982, у 52. години, није слетела аутомобилом у смрт. Њена 17-годишња ћерка Стефани прошла је са лакшим озледама, али је славна глумица за воланом аутомобила доживела мождани удар, и умрла дан после стравичне несреће.
Највољенија холивудска плавуша сахрањена је у катедрали у Монаку, а 75-минутну посмртну церемонију уживо је гледало око сто милиона људи широм света.

 

БОНУС ВИДЕО: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.