Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТАЈКУН И БОГИЊА У ПЛАМЕНУ СТРАСТИ: Ово је прича о ТРАГЕДИЈИ једне од НАЈВЕЋИХ ЉУБАВНИХ АФЕРА 20. века! (ФОТО)

Велике љубави углавном су тужне, драматичне, готово "епске" - оне са собом носе валове усхићења и блиставих тренутака, али и жустрину, оштре речи, бурне свађе, страшне разлике, и често се претварају у патолошке односе без краја и конца.

1631867089_marija-i-onazis.JPG
Фото: Принтсцреен Yоутубе
Oglas

Једна од таквих била је романса чувене оперске диве Марије Калас и грчког милијардера Аристотела Оназиса, која је остала уписана као једна од најлепших, али и најтежих љубавних прича у савременој историји.

Гламурозна грчка звезда јединственог гласа и харизме, једна од најутицајнијих жена свог доба, елегантна и недодирљива, Марија Калас, готово две деценије живела је бурну и интригантну љубав са Аристотелом Оназисом, а њихов однос до дана данашњег није престао да интригира јавност. Они су провели године и године у једној врсти заједништва, али упркос чврстини везе њихов однос био је "обојен" сузама, падовима, препрекама, осветама и драматичним обртима.

“Забрањена” љубав

Када се између грчке певачице и чувеног бизнисмена родила љубав на његовој јахти "Кристина", на којој се елита тог доба запутила на тронедељно крстарење Медитераном, обоје се били у браку - она са 30 година старијим менаџером Ђованијем Батистом Менегинијем, а Аристотел с богатом наследницом Атином Ливанос. Силину емоцију која се тада јавила ништа није могло да помути, препреке и друштвене норме нису могле да стану на пут магнетној привлачности, па ни то што је Маријин супруг био присутан на јахти.

Фото: YоутубеПринтсцреен

Харизматични богаташ био је опчињен шармом тада 32-годишње диве, и свака њена жеља за њега је представљала заповест - када је рекла да воли танго, плесали су целу ноћ танго, када је рекла да воли руже, он је испунио читаву плесну дворану ружама, када је рекла да воли прославе, организовао је једну само у њену част...

И управо ту, једне топле, августовске вечери, на тој јахти, која се усидрила у подножју планине Атос, Маријин и Аристотелов живот се укрстио једном за свагда. Они су се тада сусрели са васељенским патријархом Атинагором, који им се захвалио на томе што су прославили Грчку, назвавши их "највећим певачем и највећим морнаром у савременом свету". Марији су се очи напуниле сузама, и она је те речи протумачила као Божји знак и дозволу за њихову љубав, сломивши сваки отпор за ову "забрањену" романсу.

Ова успешна и несаломива дама затражила је од свог супруга развод чим се крстарење окончало. Менегини је "полудео" јавно оптуживши Оназиса за слом брака.

Легендарни богаташ је одреаговао у свом маниру - јавно га је запитао: "Колико хоћете за Марију? Пет или десет милиона?"

А, онда се једне ноћи једноставно појавио испред њихове куће, дозивајући Марију и обративши се њеном супругу: "Дошао сам да ти узмем жену!"

У месецима који су уследили, заљубљени пар окончао је своје бракове, и упустио се у романсу која ће трајати до смрти, али уз ужасне и болне сломове и перипетије равне најмаштовитијим холивудским остварењима.

Токсична веза

Веза са Аристотелом допринела је да лепа Гркиња буде честа "мета" таблоида, иако је и пре тога била на лошем гласу у штампи. Новинари су неретко уз њу везивали речи "разуздана" и "перверзна", а ова афера била је права "посластица" за њих.

- Нисам анђео и не претварам се да јесам. То није једна од мојих улога. Али, нисам ни ђаво. Ја сам само жена и уметник, и као таквој хоћу и да ми се "суди" - рекла је Марија једном приликом.

Ипак, лоша репутација у јавности у комбинацији са тешкоћама у певању, које су се јавиле услед наглог мршављења и слабљења дијафрагме, као и сама љубав са Оназисом, подстакла су је да се повуче са сцене, далеко пре времена.

Фото: YоутубеПринтсцреен

Она је желела да буде само "жена која воли", и да сву пажњу и енергију усмери у своју нову љубав - и заиста једно време они су се волели бескрајно, Марија је имућног бродовласника пратила на путовањима широм света, уживала је у његовим скупоценим даровима, раскошним хаљинама, подршци, пажњи, одушевљењу њоме...

Међутим, у наредним годинама њихова веза попримила је патолошку форму и претворила се садо-мазохистички однос у коме је Аристотел био бруталан и неосетљив, а Марија жена зависна од његовог додира и речи, која је живела једино за време проведено са њим.

Понекада је данима не би звао, а она је очајна чекала његов позив. Играо се са њом - нестајао је на неко време, па се враћао уз велике гестове, медене речи и поступке. Био је суров - неретко би је у друштву понижавао, говорећи да је она само "глупа, предебела дама са великим носем".

Једном приликом јавно ју је осрамотио речима да је "добра само за кревет".

Другом приликом, када је обећао Марији да ће је коначно оженити, она је то обелоданила новинарима. Међутим, Оназис је њене изјаве демантовао уз опаску да су то "дечије шале и њене фантазије". Као да све то није било довољно, Оназис је био компулсивно неверан, а врхунац је била афера са Џеки Кенеди, тада "најпожељнијом удовицом на планети".

Марија је једно лето пожелела да поново проведе на крстарењу са Оназисом, када јој је саопштио да је то немогуће, јер он има специјалног госта на јахти (мислећи на Џеки). Марија га је тада оставила, што је он олако схватио, рекавши јој да ће се видети поново у септембру.

- Не, Ари, не схваташ, оставићу те и више ти се никада нећу вратити - рекла му је ова трагична хеорина тада.

И заиста - тај догађај означио је дефинитаван крах њихове љубави, али не и крај.

Нова/стара романса

​Марија је Аристотелу ипак родила дете?
Упркос бројним нагађањима да је оперска дива абортирала на Оназисово инситирање, у биографији Каласове аутор Николас Гејџ тврди да је она родила сина Аристотелу, који је преминуо свега неколико сати после рођења. Наводно је Марија ово поверила веома малом броју људи у свом животу.Оназис се венчао са Џеки Кенеди, наводно како би придобио утицај у Америци, али је уместо тога, трајно сломио срце жени која га је беспоговорно волела и живела само за њега.Џеки се удала за њега само због богатства и моћи, и није умела да угоди његовом темпераменту и природи, за разлику од обожаване Марије, и он је убрзо страшно зажалио због одлуке. Неки записи говоре да је чак желео да откаже венчање, али је због Џекине хистерије и недостатка "ваљаног разлога" по строгим грчким законима, ипак упловио у брачне воде.

За Марију Калас то је био најтрагичнији период живота, и најбоље га описује њена кратка изјава.

- Прво сам изгубила глас, затим фригуру, и на крају Оназиса - рекла је.

Она је за венчање сазнала од пријатеља и из новина, и након суицидних мисли, гомиле лекова и средстава за смирење, последњим напорима воље пустила је да време једноставно прође и почела полако да сређује свој живот.

Међутим, чувени бродовласник био је решен да је не испусти из руку, она му је силно недостајала, и све јаче прижељкивао је Маријину љубав, њен топли загрљај и чврст ослонац.

Аристотелова упорност, притисак, великодушни гестови уродили су плодом - оперска дива није одолела да не "оживи" њихову романсу, али она је наставила да буде нестабилна и обојена свађама и сталним прекидима, јер он је и даље био званични супруг Жаклине Кенеди.

Ипак, никада није крио да је био чест гост у париском стану Каласове и њихова љубав била је дословце транспарентна. Чак је остало забележено да је у чувеном клубу "Максим" узвикнуо: "Како је добро опет осетити Маријине кукове, костију сам сит код куће".

“Док нас смрт не растави…”

Последње године Оназисовог живота обележиле су велике трагедије - смрт сина јединца, пословни крахови, самоубиство бивше супруге, тешка болест, а Марија је тада, као и у многим тренуцима његовог бурног живота, била једина светла тачка.

И тада, када је осетио да му је крај близу, потражио је своју вољену љубавницу, називајући је својом "једином истинском супругом". Оназисови најближи пријатељи посведочили су да се одазвала његовом вапају, целу ноћ прележавши будна у болесничком кревету.

- Волео сам те, не увек ваљано, али волео сам те колико сам могао - наводно је рекао чувеној оперској певачици.

Те 1975, када је преминуо, Аристотел је у болницу са собом понео последњи Маријин поклон - црвено "Хермес" ћебе.

За њим је, две године касније, отишла и славна, храбра, елегантна дива, преминувшу у 53. години од срчаног удара. Њен пепео расут је изнад Егејског мора, и био је то још један у низу доказа њене трајне и вечне љубави према контроверзном грчком бродовласнику.

- Увек сам играла јунакиње које умиру због љубави - и то је нешто што могу да разумем - рекла је Марија непосредно пред смрт, још једном показавши да је њена љубав била већа и јача од живота и смрти.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas