Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТО ЈЕ БИО МОМЕНАТ НАЈВЕЋЕ ТРАГЕДИЈЕ: Ово је тренутак КАДА ЈЕ за нашег чувеног глумца ВРЕМЕ ЗАУВЕК СТАЛО

Љубиша Самарџић, велики српски глумац и редитељ, доживео је највећи губитак који родитељу може да се догоди.

1700403179_35a9892971a0fadb4e0b37b603541091df1672ca.jpg
Фото: АТА имагес
Oglas

Рођен је у Скопљу у рударској породици која је радила у руднику угља – Јелашница код Нишке Бање. Његов отац Драган умире рано, кад је Љубиша имао само 9 година, а мајка остаје са троје деце. Било је то време немачке окупације, па затим и ослобођења, време неимаштине и сиромаштва у којима Љубиша одраста на југу Србије.

После завршене гимназије, одлучио је да упише право. Убрзо окреће нови лист и уписује Академију за позориште, филм, радио и телевизију у Београду у класи Бојана Ступице. Ступица одмах примећује његов талент, те на његово инсистирање Самарџић добија стипендију Атељеа 212. Као студент Љубиша Самарџић глумио је у неколико позоришних представа у југословенском драмском позоришту, међутим нико није ни слутио да ће то бити све у његовом позоришном животу, животу на даскама.

Љубиша Самарџић је у више од седамдесет филмова различитих жанрова, током готово тридесет година, глумио је главне и веће споредне улоге. Једне од најзначајнијих култних улога на малим ТВ екранима остварио је у ТВ серијама као што су: Куда иду дивље свиње; Полицајац са петловог брда и Врућ ветар.

Супругу Миру је упознао на Бледу у Словенији где је служио војску. Она је ту дошла на летовање, и имала је 17 година, а он 26. Дуго ју је освајао, док није успео. Венчали су се 03. јула 1966. године, након чега добијају сина Драгана и ћерку Јовану. У време снимања „Небеске удице“ породица Самарџић доживела је трагедију. Драган се разболео од леукемије, након чега је убрзо и преминуо у 34. години живота. Љубиши је живот стао на тренутак, међутим уз помоћ своје жене Мирјане (Мире) Самарџић успева да се подигне и крене даље. Да није било Мире не бих издржао признао је у више наврата велики глумац.

 - Одлазак сина мислио сам да нећу моћи издржати и да ће ускоро доћи крај, али ме је Мира натерала да радим, говорећи му да ћу ту наћи смисао опстанка - рекао је Љубиша за медије.

Синовљева болест била је прави разлог Љубишиног определења за режију.

- То није било из љубави, него из нужде, да се преживи - говорила је Мирјана (Мира) Самарџић.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas