Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
"ГОДИНА ПРОЂЕ, ДАН НИКАДА"

ТРИ ГЛУМЦА су у ужем избору за главну улогу: Снима се серија о животу Жарка Лаушевића, и кобној ноћи када је УСМРТИО ДВОЈИЦУ МОМАКА (ФОТО)

Глумац Жарко Лаушевић продао је права на коришћење његове књиге "Година прође, дан никада".

1642153089_lausevic.png
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Курир
Oglas

Пре десет година глумац Жарко Лаушевић написао је књигу “Година прође, дан никада” где је описао шта се све дешавало кобне ноћи 31. јула 1993. године када је усмртио двојицу момака.

У јавности се од тада много пута спекулисало како ће се по овој књизи направити филм и серија, међутим, коначно је дошао тај тренутак.

Прочитајте још: Славни глумац открио како га је спасио Жарко Лаушевић: Био сам на корак до смрти

У првим недељама 2022. година продукцијска кућа “Firefly” према сазањима “Блица” кренула је са припремама за овај пројекат, а у најужи круг ушло је троје глумаца који би требало да тумаче Лаушевића.

Милош Биковић, Марко Грабеж или Вучић Перовић ушли су у најужи круг за улогу младог Жарка Лаушевића.

Када је у питању Милош Биковић, још увек је неизвесно да ли ће моћи да се уклопи у датуме снимања због његових пословних обавеза у Русији.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miloš Biković (@bikovic)

Поред њега, највећу шансу да се нађе у пројекту има и Марко Грабеж, којег гледаоци знају по веома запаженој улози у серији и филму “Нечиста крв”.

Поред ова два глумца, на списку се налази и њихов млађи колега, глумац Вучић Перовић који је до сада глумио у неколико серија.

"У наредна два месеца ће се обавити припреме на реализацији овог пројекта, као и финални избор целе глумачке поставке. Серија би требало да почне да се приказује крајем ове године, а почетком наредне. Старт снимања се очекује на пролеће", открио је извор за медије.

Ноћ која је променила живот Жарка Лаушевића

Прича на којој се сада ради је кобна ноћ у животу Жарка Лаушевића. Тог 31. јула 1993.године заједно са старијим братом Бранимиром, познатом по надимком Мили, био је нападнут од групе хулигана у близини подгоричког локала.

Том приликом је Жарко из свог пиштоља ЦЗ-99 усмртио нападаче Драгора Пејовића и Радована Вучинића, а тешко ранио Андрију Кажића.

На првом суђењу је осуђен на 15 година затвора због двоструког убиства. Пресуда је након жалби потврђена 1994. године. Казну је издржавао у Спужу и Пожаревцу. Након укидања пресуде од стране Савезног суда, по поновном претресу фебруара 1998. године, изречена му је казна 4 године затвора због двоструког убиства у прекорачењу нужне одбране. Будући да је у том тренутку већ издржао 4,5 године, пуштен је на слободу.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FILMITV.RS (@filmitv.rs)

Убрзо након тога је напустио земљу и преселио се у Њујорк, јер се плашио крвне освете.

Лаушевић продао права

Како је “Блицу” објашњено, Жарко Лаушевић је продао права на коришћење књиге за потребе прављења сценариа за серију. Глумац неће формално учествовати на овом пројекту, али је сагласан са тиме да се на основу његове животне приче направе филм и серија.

Иначе, продукцијска кућа “Firefly” до сада је потписала неке од најзапаженијих и најнаграђиванијих ТВ серија као што су “Тајкун”, “Породица”, “Црна свадба”, “Клан”...

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas