· · Коментари: 0

Три ствари које су чиниле срећном Марину Туцаковић

Марина Туцаковић, преминула је јуче у 67. години након дуге и тешке болести

1632120476_New-Project--4-.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен/ТВ Прва

Марина Туцаковић преминула је у недељу, 19. септембра, након тешке борбе са опаком болести.

Прочитајте још: Карлеуша неутешна: "Она је обележила моју каријеру и живот". Ево због које песме су Марина и Дивна плакале заједно са њом (ФОТО/ВИДЕО)

Она је у свом последњем интервјуу отворено причала о болести и открила да не подноси сваку хемотерапију исто.

- Како коју... Да је лако, није лако, али није ни страшно. Сада ће већ десета - рекла је тада у "Шта сам теби и ко сам себи".

Она је тада открила да и даље пише

- Напишем. Радила сам за Сузану, за Сашу Матића. Цеца и ја смо се чуле јуче, кажем јој "Чула сам да си одустала од каријере", она каже "Ма ко ти то каже?". Смеје се. Послала ми је синоћ песме, али ја нисам преслушала - нашалила се Марина.

На питање шта је чини срећном, и да ли се вратила цигаретама Туцаковићка је тада одговорила овако:

- Да слажем гардеробу. Шта још да ме чини срећном... Истина је да сам се вратила цигаретама. Ракијицу, можда једном месечно, а и не могу. Једем нормално.

Како је Марина постала "мама" домаће музике

Маринини родитељи желели су да заврши факултет и бави се неком озбиљном професијом, али судбина је имала други план. Наиме, Марина је завршила Економски факултет, а онда јој је музика тихо ушла у живот.

- Ишла сам у Шесту београдску гимназију и гомила неопредељених нас је било. Где бих, шта бих... Тад је економија, као, била веома популарна. Могао је лакше да се нађе посао. Ја сам хтела да будем туристички водич! Хтела сам, међутим, повезала сам се са неком екипом ту са Ђерма. Правили су неке песме и мене је то вукло, вукло! Свака мелодија ме је вукла на неке речи... Нисам ни знала да имам таленат за то. Све ми је то било занимљивије. Са њима сам ишла на пробе... Тако да, тај факултет сам отаљала и прешалтала се на оно што ме вуче, скроз неизвесно - испричала је Марина недавно.

- Писала сам по мало... Била сам секретарица у џез удружењу код Бубише Симића и Пеце Вујића, у Душановој улици. То ми је било јако занимљиво. Учествовала сам у организацији Београдског пролећа, ту сам упознала Сању Илића са којим сам почела озбиљније да се бавим овим послом. То ме је увело, све шире и шире - објаснила је Туцаковићева гостујући у "Шта сам теби и ко сам себи".

- Притисак родитеља је био, али после им се допало ово што радим. Али, стварно! (смех) Лепа времена су била... - признала је Марина.

Истакла је да се никада није осећала као да је естрада, али да у њој нема ништа лоше.

- Некако, ја и не осећам да сам естрада, мада морам признати да је естрада занимљива ствар - истакла је том приликом.

Марина је каријеру започела сарађујући с групом Зана, за коју је написала бројне хитове, а вероватно и највећи јесте "Додирни ми колена", који је доживео бројне препеве.

Сарађивала је и заслужна је за успешне каријере бројних домаћих личности попут Цеце, Оливера Мандића, Драгане Мирковић, Јелене Карлеуше, Лепе Брене, Весне Змијанац, Здравка Чолића, Тошета Проеског, Џеја, Жељка Самарџића, Аце Лукаса, Саше Матића, Ане Николић, Наташе Беквалац, Жељка Јоксимовића, Ане Николић, Северине, Неде Украден, Слађане Милошевић, Хариса Џиновића...

 

Највећа трагедија која ју је задесила јесте смрт сина Милоша, у децембру 2008. године. Милош је преминуо у 24. години, од последице предозирања.

Марина се тада повукла из шоуа "Операција тријумф", у којем је била члан оцењивачког жирија.

Каријеру је наставила

Марина је била у браку са композитором Александром Радуловићем Футом, са којим има још једног сина - Милана Лаћу Радуловића.

Иначе, добро познати фестивал Беовизија одржан је према њеној замисли, 12, 13. и 14. априла 2003. године.

Прочитајте још: СА ОЛИВЕРОМ МАНДИЋЕМ БИЛА У ВЕЗИ 4 ГОДИНЕ: Веровали или не, она је власница ОВИХ ХИТОВА, зато је и била КРАЉИЦА! (ВИДЕО)

Године 2014. Марина је пристала да учествује као члан жирија у тада новом музичком талент-шоу програму "Пинкове звезде", заједно са Цецом, Харисом Џиновићем, Бором Ђорђевићем и Мирославом Илићем.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.