Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"У животу сам све добио на кашичицу": Миодраг Драгичевић проговорио о свом путу који није био ни мало лак

Глумац Миодраг Драгичевић открио како је изгледао почетак његове каријере и шта је била прекретница

1706340468_Foto-Ataimages.rs-Miodgrag-Radonjic.jpg
Фото: Атаимагес.рс
Oglas

Глумац Миодраг Миша Драгичевић први пут се појавио на екрану пре девет година. Иако му је првобитни план био да буде кошаркаш и студира у Америци, судбина му је наменила другачији пут. Глумачки таленат показао је у неколико телевизијских серија, али и на даскама Југословенског драмског позоришта.

Успео је да с мање од 30 година постане миљеник публике и критике и освоји награду "Небојша Глоговац". У 2023. години одиграо је сјајне улоге у серијама "Деца зла" и "Певачица", а са осмехом каже да ће оне велике тек доћи.

Да ли бисте били глумац да сте ипак отишли у Америку на студије?

- Сумњам. Вероватно бих завршио економију и радио у некој банци од девет до шест. То би био мој живот и вероватно бих био несрећан и неиспуњен. Да није било те моје кошаркашке повреде, сигурно бих љубав према уметности открио превише касно да упишем глуму. С разлогом се све то догодило баш у тренутку преласка из средње школе на факултет.

Неки пријемни за глуму спремају годину дана, а ви сте то урадили за 48 сати.

- Ушао сам у то из интуиције и жеље, а професорка Биљана Машић ме је примила у своју класу. Изгледа да је препознала нешто у мени и омогућила ми да радим оно што волим.

Да ли бисте волели да радите још нешто у позоришту?

- Да, неко велико дело Вилијама Шекспира, као што су "Хамлет" или "Отело". Жеља ми је да се опробам у монодрами. Пробао бих да нешто направим ван Београда и овог подручја. Жеља ми је да радим на иностраном тржишту.

Да ли су вас обележиле улоге лоших момака?

- Нису. У послу сам девет година. Видећемо тек шта ме чека. Мислим да је дошао ред и на неке другачије улоге осим тих бунтовника који се боре за правду на улици. Али нису сви они били негативци. Неки су имали и добру душу.

Како је изгледао ваш први сусрет са Ацом Берчеком?

- У почетку сам се питао како да му приђем. А он се отворио према мени и увео ме у свет глуме. Цело снимање ме је чувао и водио некако кроз тај лик Жике Курјака. Млади глумац може само да пожели да му прва улога буде као што је мени ова.

Која вам је била прекретница?

- Она у серији "Пет", јер сам тада упознао Небојшу Глоговца. Први пут сам тада с њим разменио неке речи и нешто научио. То је у ствари била прекретница мене као особе. Али у свему томе има и несреће. Неке људе не упознамо јер оду рано. Исто је било с Јагошем Марковићем. Радили смо "Чудо у Шаргану" и почели да се дружимо, а онда се десио његов прерани одлазак. Као и с Глоговцем. У животу сам све добио на кашичицу. Ипак, провео сам макар нешто времена с њима, што ми је драгоцено.

Који је највреднији савет који сте добили?

- Да се држим своје глумачке интуиције. Она ради добар посао ако слушате индикације редитеља. И у кадру, али и на сцени. Није ме изневерила.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas