Oglas
· · Komentari: 0

"U životu sam sve dobio na kašičicu": Miodrag Dragičević progovorio o svom putu koji nije bio ni malo lak

Glumac Miodrag Dragičević otkrio kako je izgledao početak njegove karijere i šta je bila prekretnica

1706340468_Foto-Ataimages.rs-Miodgrag-Radonjic.jpg
Foto: Ataimages.rs
Oglas

Glumac Miodrag Miša Dragičević prvi put se pojavio na ekranu pre devet godina. Iako mu je prvobitni plan bio da bude košarkaš i studira u Americi, sudbina mu je namenila drugačiji put. Glumački talenat pokazao je u nekoliko televizijskih serija, ali i na daskama Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Uspeo je da s manje od 30 godina postane miljenik publike i kritike i osvoji nagradu "Nebojša Glogovac". U 2023. godini odigrao je sjajne uloge u serijama "Deca zla" i "Pevačica", a sa osmehom kaže da će one velike tek doći.

Da li biste bili glumac da ste ipak otišli u Ameriku na studije?

- Sumnjam. Verovatno bih završio ekonomiju i radio u nekoj banci od devet do šest. To bi bio moj život i verovatno bih bio nesrećan i neispunjen. Da nije bilo te moje košarkaške povrede, sigurno bih ljubav prema umetnosti otkrio previše kasno da upišem glumu. S razlogom se sve to dogodilo baš u trenutku prelaska iz srednje škole na fakultet.

Neki prijemni za glumu spremaju godinu dana, a vi ste to uradili za 48 sati.

- Ušao sam u to iz intuicije i želje, a profesorka Biljana Mašić me je primila u svoju klasu. Izgleda da je prepoznala nešto u meni i omogućila mi da radim ono što volim.

Da li biste voleli da radite još nešto u pozorištu?

- Da, neko veliko delo Vilijama Šekspira, kao što su "Hamlet" ili "Otelo". Želja mi je da se oprobam u monodrami. Probao bih da nešto napravim van Beograda i ovog područja. Želja mi je da radim na inostranom tržištu.

Da li su vas obeležile uloge loših momaka?

- Nisu. U poslu sam devet godina. Videćemo tek šta me čeka. Mislim da je došao red i na neke drugačije uloge osim tih buntovnika koji se bore za pravdu na ulici. Ali nisu svi oni bili negativci. Neki su imali i dobru dušu.

Kako je izgledao vaš prvi susret sa Acom Berčekom?

- U početku sam se pitao kako da mu priđem. A on se otvorio prema meni i uveo me u svet glume. Celo snimanje me je čuvao i vodio nekako kroz taj lik Žike Kurjaka. Mladi glumac može samo da poželi da mu prva uloga bude kao što je meni ova.

Koja vam je bila prekretnica?

- Ona u seriji "Pet", jer sam tada upoznao Nebojšu Glogovca. Prvi put sam tada s njim razmenio neke reči i nešto naučio. To je u stvari bila prekretnica mene kao osobe. Ali u svemu tome ima i nesreće. Neke ljude ne upoznamo jer odu rano. Isto je bilo s Jagošem Markovićem. Radili smo "Čudo u Šarganu" i počeli da se družimo, a onda se desio njegov prerani odlazak. Kao i s Glogovcem. U životu sam sve dobio na kašičicu. Ipak, proveo sam makar nešto vremena s njima, što mi je dragoceno.

Koji je najvredniji savet koji ste dobili?

- Da se držim svoje glumačke intuicije. Ona radi dobar posao ako slušate indikacije reditelja. I u kadru, ali i na sceni. Nije me izneverila.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas