Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

УБЕДЉИВО НАЈЛЕПШИ МУШКАРАЦ НА СВЕТУ: Задао је свима домаћи задатак, док је Бред Пит остао далеко иза њега (ФОТО)

Он је званично најлепши мушкарац на свету, према математичком златном пресеку

1672060822_shutterstock_108934061-Rober-Patinson-naslov.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Након што се прославио у "Сумрак саги", популарност Роберта Патинсона (36) досегла је вртоглаве висине.
А сада је, захваљујући математичком прорачуну, такозваном ''златном пресеку'', проглашен најлепшим мушкарцем на свету.
Наиме, "златни пресек" представља једначину за мерење лепоте на основу пропорција. Мерење се врши према следећем принципу: постављају се пропорције које се сматрају најпријатније оку, а затим мери колико се објекат приближава тим "златним" пропорцијама.

Прочитајте још: БИВШИ МУЖ МАРАЈЕ КЕРИ: Ник Кенон има 11-торо деце са 6 ЖЕНА, а 12-то је НА ПУТУ! (ФОТО)

Занимљиво је да је златни пресек користио и чувени уметник Леонардо да Винчи, као модел за савршено мушко тело у једном од својих најпознатијих цртежа "Витрувијански човек".

Златни пресек примењен је на 12 специфичних мерења, на лицу особа уз помоћ софтвера за мапирање лица. Мерења је радио др. Џулијан Де Силва, који води ''Центар за напредну козметичку и пластичну хирургију лица'' у Лондону. Доктор је затим наставио да анализира светски позната лица, која су најближа златном пресеку.
Студија је показала да се управо лице Роберта Патинсона подудара 92,15 одсто са златним пресеком лепоте.

Прочитајте још: Ово су НАЈСКУПЉИ ГРАДОВИ ЗА ЖИВОТ на свету: Коначно објављена листа за 2022!


Међу свим познатим лицима која су се анализирала, глумац је однео убедљиву победу. Према параметрима златног пресека, Роберт Патисон има савршен положај очију, чела, дужину и ширину носа, усне, браду, као и облик лица.
Осим Патинсона, у трци за најлепшег мушкарца били су и Хенри Кавил, који је заузео друго место са 91,08 подударања. Затим, Бредли Купер који је такође добио 91,08, док је чувени Бред Пит заузео четврто место са 90,51 одсто подударања са златним пресеком.

БОНУС ВИДЕО: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas