Oglas
· · Komentari: 0

UBEDLJIVO NAJLEPŠI MUŠKARAC NA SVETU: Zadao je svima domaći zadatak, dok je Bred Pit ostao daleko iza njega (FOTO)

On je zvanično najlepši muškarac na svetu, prema matematičkom zlatnom preseku

1672060822_shutterstock_108934061-Rober-Patinson-naslov.jpg
Photo: Shutterstock
Oglas

Nakon što se proslavio u "Sumrak sagi", popularnost Roberta Patinsona (36) dosegla je vrtoglave visine.
A sada je, zahvaljujući matematičkom proračunu, takozvanom ''zlatnom preseku'', proglašen najlepšim muškarcem na svetu.
Naime, "zlatni presek" predstavlja jednačinu za merenje lepote na osnovu proporcija. Merenje se vrši prema sledećem principu: postavljaju se proporcije koje se smatraju najprijatnije oku, a zatim meri koliko se objekat približava tim "zlatnim" proporcijama.

Pročitajte još: BIVŠI MUŽ MARAJE KERI: Nik Kenon ima 11-toro dece sa 6 ŽENA, a 12-to je NA PUTU! (FOTO)

Zanimljivo je da je zlatni presek koristio i čuveni umetnik Leonardo da Vinči, kao model za savršeno muško telo u jednom od svojih najpoznatijih crteža "Vitruvijanski čovek".

Zlatni presek primenjen je na 12 specifičnih merenja, na licu osoba uz pomoć softvera za mapiranje lica. Merenja je radio dr. Džulijan De Silva, koji vodi ''Centar za naprednu kozmetičku i plastičnu hirurgiju lica'' u Londonu. Doktor je zatim nastavio da analizira svetski poznata lica, koja su najbliža zlatnom preseku.
Studija je pokazala da se upravo lice Roberta Patinsona podudara 92,15 odsto sa zlatnim presekom lepote.

Pročitajte još: Ovo su NAJSKUPLJI GRADOVI ZA ŽIVOT na svetu: Konačno objavljena lista za 2022!


Među svim poznatim licima koja su se analizirala, glumac je odneo ubedljivu pobedu. Prema parametrima zlatnog preseka, Robert Patison ima savršen položaj očiju, čela, dužinu i širinu nosa, usne, bradu, kao i oblik lica.
Osim Patinsona, u trci za najlepšeg muškarca bili su i Henri Kavil, koji je zauzeo drugo mesto sa 91,08 podudaranja. Zatim, Bredli Kuper koji je takođe dobio 91,08, dok je čuveni Bred Pit zauzeo četvrto mesto sa 90,51 odsto podudaranja sa zlatnim presekom.

BONUS VIDEO: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas