Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Вања Мијатовић пре 10 година имала саобраћајну незгоду због које је умало остала у колицима: Опорављала се месецима - "Било ми је јако трауматично"

Певачица Вања Мијатовић је пре десет година доживела саобраћајну незгоду која ју је месецима касније приковала за кревет

1699873343_joca_stefanovic_26062023_0058.JPG
Фото: АТА имагес
Oglas

Данас је Вања добро и нема последице од повреда које је тада задобила, али је свесна да је могло бити другачије.

- Били смо у Новом Саду и радили смо хуманитарни концерт и кренули смо назад. Јесте био, заиста, јак снег и радио се један део пута где је сада наплатна рампа и буквално се ништа није видело и одједном смо само угледали тај бетонски стуб који стоји и буквално је мој колега одреаговао најбоље могуће у том тренутку - присетила се Вања Мијатовић у емисији "РТС Ординација" и додала да је седела позади, да није спавала и да је свега била свесна.

Имала је много повреда, пнеумоторакс, грудну кост је поломила на два места, поломила је три или четири пршљена и пршљенске наставке. Није ни слутила о колико су озбиљне последице судара биле, али је све време размишљала позитивно и знала је да је у рукама одличних стручњака.

- Кад је доктор ушао и кад је рекао какве све фрактуре и какве све повреде имам, ја већ после треће више нисам ни слушала и када ми је рекао, јер ја сам питала колико, отприлике, траје опоравак, он је рекао минимум шест месеци - присетила се Вања Мијатовић и додала да је тек тад схватила озбиљност ситуације.

Био јој је забрањен сваки вид покрета, пет недеља је само лежала, мама и бака су јој помагале око свега, оне су је купале, давале да једе, да опере зубе...

- Размишљала сам само позитивно, размишљала сам ово је све што је могло да ми се деси и сада ће ићи само на боље и искрено, тако је и било - каже Вања Мијатовићева додаје да је она тешила све око себе.

Најтрауматичније јој је било то што је падала у несвест када устане јер је дуго лежала.

- То ми је било јако трауматично, ја сам се више бојала тога, него свега овога што се десило. Ставила сам мидер, то је као корсет који се прави према телу човека који треба да га носи. Треба да се стоји 10 минута да би се та маса стегла према облику тела. Међутим, то је била мисаона именица у том тренутку и држало ме је њих четворо, они су ставили то и ја сам тада два пута пала у несвест и пробудила сам се у кревету - била је искрена певачица.

Мидер и први кораци

Уз помоћ терапија и вежби се опоравила. Објаснила је колико јој је било тешко да устане и да кад је устајала, да је стављала мидер и онда направи два корака, па се врати до кревета, па скине мидер, па после пола сата опет устане и направи три корака и онда је полако правила све више корака.

- Онда схватите колико, у ствари, је живот леп кад сте здрави и драгоцен и како неке ствари које ми свакодневно радимо, уопште, не ценимо - каже Вања Мијатовић и додаје да је то схватила тек после несреће.

Требало је више од шест месеци док није повратила све функције и док се није опоравила. Била је посвећена само свом опоравку.

- Болестан човек има само једну жељу и то је апсолутно тачно и ја сам сву своју снагу усмерила само да се опоравим и да вратим живот у нормалу, да могу да седнем, да могу да ходам, да могу да скувам кафу, да оперем зубе. То су неке ствари које ми радимо сваки дан, а не ценимо - каже певачица и додаје да је била психички јака и да је изненадила све око себе.

- Само помислим шта је могло да ми се деси и онда кажем хвала Богу што сам на ногама, јер повреда је могла да буде фатална, у смислу да сам могла да останем у колицима. То је толики благослов, то је толика срећа, ја сам у старту срећна. Све ово што имам је приде и тако посматрам - закључила је певачица Вања Мијатовић за „РТС ординацију” и додала да кад је човек у старту задовољан и срећан са тим што има, онда потпуно другачије гледа на живот.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas