Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Захвална сам јер сам поново на ногама": Вања Мијатовић о тешком удесу - " Ишла сам код свих могућих доктора"

Певачица Вања Мијатовић 2013. доживела је тешку саобраћајну незгоду, а о својој борби након удеса увек је отворено говорила.

1706082334_mitrovici_17092023_0126.JPG
Фото: АТА имагес
Oglas

Она се присетила једном приликом агоније кроз коју је прошла, те није успела да не заплаче.

- Апсолутно, водим нормалан живот, захвална сам Богу на томе јер сам поново на ногама. Тада су доктори рекли да сам не дај Боже могла да останем врло лако непокретна. То је нешто што је било тешко сварити, али с друге стране, као да ми је дат нови живот и тотално другачије посматрам живот сада и пре тог удеса. Била сам онемогућена да седим, нисам могла да устанем из кревета првих пет недеље, након тога сам корак по корак учила поново да ходам. Шест месеци једног упорног вежбања да се вратим у онај живот који сам имала пре тога, само бољи - рекла је Вања, те је открила и да није била скроз свесна момента шта се десило:

- Нисам била потпуно свесна, свесна сам била првог ударца. Сећам се да сам се заклонила, па је био изузетно јак ударац у седиште. Када се зауставио ауто и када су ме колеге питале: "Јеси ли добро?", ја сам рекла: "Добро сам, само ме усправите", јер нисам могла сама. Пошто сам имала пнеумоторакс и пошто ми је кључна кост била поломљена два пута и пршљенови, мало је била и паника укључена у све то, сећам се та два момента. Ја мислим да сам била свесна, мислим да нисам пала у несвест, зато што ми је Ана Севић рекла да сам вриштала све време, али је мој мозак избрисао то. Било ми је лакше када је хитна дошла, ту је била једна госпођа која је у тренутку док сам ја седела у ауту, била је све време уз мене. У мом случају је било потребно мировање, без икаквог покрета, док сам лежала, у кревету сам радила вежбе за мишиће, јер су донекле атрофирали и да не би атрофирали...Није ми било сваки дан - рекла је певачица, те је на Катаринино питање шта је најтеже, да ли то што је све боли а мора да вежба или то што гледа себе или друге који гледају њу, истакла је:

- Ја сам друге углавном тешила. Кукам када је стварно неки проблем. Ја када погледам слике из шок собе, ја сам насмејана и показујем да је све океј. Највише ми је значила подршка мојих родитеља, моје баке која је тада била жива и мог брата. Најтежи моменат је био када је хтео да се врати из Америке, нисам му дала јер је био у процесу вађења визе, а ако изађе из процеса све се губи. Рекла сам му да дође када заврши све то, он ми је тада искомпоновао једну лепу песму, тај клип постоји и дан-данас. Он је данас успешан човек који се бави филмском музиком у Лос Анђелесу...Нисам тражила помоћ психолога, била сам толико јака, саму сам себе импресионирала, вероватно ме је после тога анксиозност задесила - рекла је Вања.

Вања је овом приликом проговорила и о борби са анксиозности коју је имала.

- Ја сам имала неугодности, да не кажем баш нападе панике пред камерама усред емисије. Врло је тешко то, у том тренутку, нисте ни сконцентрисани на емисију, а треба да кажете нешто паметно, је л' да?! Борила сам се сама и желим да кажем да људи могу да се изборе сами, свако је другачији и решаваће проблем на другачији начин. Ишла сам код свих могућих доктора, све сам испроверавала, волела сам све да знам и онда сам рекла себи: "Сигурно доктор боље зна од тебе, ако је рекао да си добро, значи да си здрава" - рекла је Вања.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas