Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Величанствен потез принцезе Дајане који су многи заборавили: Ниједна жена из краљевске породице то никада није урадила

Принцеза Дајана би све урадила за своје синове

1693310768_profimedia-0192347058.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Принцеза Дајана, бивша супруга краља Чарлса ИИИ, који је тренутно на трону Велике Британије, до данас је остала омиљена чланица британске краљевске породице.

Прошло је више од четврт века од њене трагичне смрти, али се свакодневно пише о њеном кратком и интересантном животу, који је на махове био бајковит, а на махове препун очаја.

Читали смо о прељуби њеног супруга, њеним неверствима, њеним модним издањима, а фанови славне леди Ди посебно уживају у причама о њеном односу са синовима Вилијамом и Харијем.

Када је реч о њеној деци, тада малим принчевима, умела је принцеза Дајана често да се супротстави крутим правилима живота у Кенсингтонској палати. Иако је могла да користи услуге најбољих дадиља света, супруга тадашњег престолонаследника Чарлса инсистирала је да она ради већи део посла око Вилијама и Харија, а била је међу првим чланицама крлајевске породице које су дојиле своју децу.

Није желела да њени синови имају протекције, па су Вилијам и Хари као деца у забавним парковима и приликом фотографисања с Деда Мразом у тржном центру чекали у реду као сви остали малишани, а били су и први у породици који су ишли у државну школу.

Управо је у школи у два наврата принцеза Дајана приредила сцену која је тада била незамислива за жену њеног статуса.

Наиме, у школи коју су принчеви Вилијам и Хари похађали традиционално се организује Трка мајки једном годишње, у којој се маме надмећу у трчању на Спортски дан. У питању је забавна традиција коју прати много смеха и сјајне забаве, а Дајана није желела да се њени дечаци осећају другачије од друге деце, па је учествовала у трци због синова.

То се косило с правилима живота у краљевској породици – није уобичајено видети једну принцезу како се такмичи с онима који нису "плаве крви". Али када је леди Ди марила за правила?

Она је први пут учествовала у трци 1989. године, док је Вилијам ишао у ову школу, и заузела је треће место.

 

Потом се поново окушала срећу 1991. године, када су учествовале мајке Харијевих другара, али није се високо пласирала, мада се по снимцима види да је дала све од себе како би забележила што бољи резултат - и то боса, у сукњи и блејзеру!

Принцеза Дајана преминула је 31. августа 1997. године, од повреда задобијених у саобраћајној несрећи у Паризу, коју је доживела бежећи од папараца. Она је хитно оперисана, али јој није било спаса.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas