Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Верица Ракочевић проговорила о трауматичном искуству: "Била сам силована! У полицију нисам отишла због родитеља"

Трауматично искуство које је доживела са 18 година, када ју је силовао познаник, креаторка и дан- данас памти.

1642575970_verica.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен/ТВ Пинк
Oglas

Подизањем гласа, жели да помогне женама које су прошле кроз исту ситуацију.

Прочитајте још: Драгана Мирковић важи за највећу БАЛКАНСКУ ЗВЕЗДУ, а да ли знате како изгледа њена СЕСТРА која се не појављује у медијима? (ФОТО)

Многе даме су у последње време, кроз покрет #нисампријавила дигле глас и отворено причале о ранама из прошлости, о насилницима и насиљу које су доживеле, а Верица Ракочевић о томе каже:

"Нисам желела после десет година да покрећем ту причу"

- То је јако шкакљива тема. Приватно имам свој став о томе и не бих га јавно износила. Ја сам своје трауматично искуство испричала код Наташе Миљковић на РТС-у да бих помогла саветима и личном - животном причом једној шеснаестогодишњој девојчици коју су силовали другари. Била сам јако млада (18 година), имала строге родитеље, и нисам пријавила починиоца тог дела. Касније сам сматрала бесмисленим да после десет година покрећем причу која ништа добро не би променила у мом животу. Оно што сада могу да кажем је, пријавите одмах, истог тренутка и без обзира какав однос имате са родитељима, они су ти који ће увек бити ваш зид одбране.

На питање која је њена порука женама који су пријавиле насиље, а која онима које још то нису учиниле, Верица је рекла:

- Онима које су пријавиле, немам шта да поручим, оне које нису нека то учине одмах без дана чекања.

Верица је увек пркосила времену и живела ван његових оквира, како у послу, тако и у љубави. Зато је открила тајну како се добро сналази на непознатом терену.

- Родите се са снагом и предодређеношћу да будете другачији. Када још свим снагама негујете ту предодређеност онда ту нема велике тајне. Снага ума, доследност и истрајност да будете то што јесте, без обзира што се не уклапате у клише.

Иако има 74 године, на њеном изгледу могу јој позавидети много млађе даме.

- Генетику сам наследила од деде Радисава, маминог тате који је умро у 96. години без и једне боре на лицу као да је урадио пет фејс лифтинга. Косовски ген, који је учинио да из најтежих животних битака изађем неозлеђена, здрав живот, исхрана, физичка активност и љубав према свима и свему што ме окружује- рекла је она за црногорски портал “Магазиннина”.

Верица је често говорила да жена у ормару увек мора да има “слободу”, а на питање шта треба да носи у души, Верица одговара:

- Слободу такође и осећај емпатије и љубави према себи и свему што је окружује. Морамо бити праведне и према мушкарцима зато што су постали женствени, а жене мушкобањасте.

Често сам тихо плакала

Дизајнерка се увек хробро носила са свим ветровима што су је ломили. Но, упркос томе није је много ојачало да не брине шта ће други рећи.

- Лагала бих ако би рекла да ме не дотиче. Често сам тихо плакала, не због тога што су ме погађале те олује, него због снаге и количине људских несрећа. Само несреће са којима људи не умеју да се носе, изазивају ту количину мржње коју попут најстрашнијих олуја шаљу на људе који се не уклапају у њихов шаблон. На моју срећу, мени су те ситуације биле погонско гориво да идем напред.

Елена је моја учитељица

Верица признаје да је много научила од ћерке Елене, а на питање да ли сада улаже велике напоре у еколошко просвећивање и кроз посао, креаторка каже:

- Интуитивно без много знања почела сам да размишљам о здравом животу и исхрани још када су моја деца била мала. Сећам се како су се бунили док сам им спремала оброке које нису јели њихови другари. Касније Елена је изабрала тај пут просветљења као животни императив. Посветила се томе у тој мери да је на неки начин она постала моја учитељица дајући ми смернице како да здравије и лепше живим. Љубав према лепом, природи и снази која лежи у њој носимо сви у породици.

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas