· · Коментари: 0

"Више пута сам хтела да одустанем од глуме": Легендарна Олга Одановић о својој професији -"Страшно ценим мишљење мог супруга"

Олга Одановић открила је мало познате детаље о себи, као и о свом послу

1679905555_fedis_zlatna_antena_06102022_0147.jpeg
Фото: АТА имагес

Глумица Олга Одановић иза себе има импресивну каријеру и бројне запажене улоге. Са Драганом Петровићем Пелетом у браку је више од три деценије. Поносни су родитељи Јакова и Ленке.

Својим невероватним талентом за глуму освојили су срца публике, а приватни живот чувају далеко од очију јавности. Наследници познатог глумачког пара наследници наследили су таленат и љубав према уметности оди њих.

Међутим, Олга је открила да је више пута размишљала да одустане од глуме и да је то специфичан посао:

- Како да не, ја сам пет пута рекла да ћу да напустим глуму. То довољно говори. Када желите овим послом да се бавите на један озбиљан начин, глума изускује много стрпљења и много одрицања, непроспаваних ноћи. Мени када дође неки задатак, ноћима не могу да заспим, врте ми се реченице по глави, па да ли ћу овако или не. Специфичан је то посао, али је велика привилегија бити глумац - започела је причу за "Блиц", па додала да јако цени супругово мишљење:

- Страшно ценим мишљење мог супруга јер је он заиста искрен. Јако је директан и да вам конкретан предлог како то да буде боље. Ви немате вајде ако вас неко стално хвали и прича како сте били фантастични. Увек то треће око је важно да вам каже искрено. Заиста поштујем мишљења мојих колега када дођу и кажу: “Е ипак немој овако, пази”. То је заиста важно.

Фото: Н. Фифић

О пензији не размишља, а тврди да ће глумити све док има мотивације и радости:

- Нема пензије, ја само говорим: “Докле год будем имала радости да дођем и докле год је у мени радост игре и та врсту мотивације да се радујем свом послу, нећу престати."

Признаје да јој јако прија атмосфера на сету "Радио Милеве", као и да остали глумци у том пројекту имају посебну енергију:

- Није на сваком сету исто. На “Радио Милеви” је заиста посебна атмосфера и нека радост која влада и када вам је тешко и када сте по цео дан, дође неко од колега, Никола, Анђелка, Цвеле и све заборавите. Није глумцима увек бајно и сјајно. Ова серија јесте један од пројеката који су ретки. Такву атмосферу сам имала једино на снимању серије “Село гори, а баба се чешља”. Цела екипа, апсолутно сви из “Радио Милеве” имају невероватну енергију. Мени је овај пројекат вратио веру и у посао - каже Олга, па додаје:

- Углавном су мене редитељи бирали за улоге, никада нисам имала неке специјалне жеље. Играла сам много тога и захвална сам на томе. Имала сам срећу. Тајна је да у овом послу морате да будете стрпљиви. Двадесет година сам играла у позоришту, мало сам снимала. Била сам задовољна. Данас видим, иако обожавам младе људе, мислим да су јако паметни и да из других углова гледају ствари око нас, увек сам на страни младости, само морају да буду стрпљиви. Морате бити стрпљиви да бисте континуирано трајали. У супротном, деси се неки бљесак и нема вас. То је за глумца највећа казна, да сад имате посла, па пет година ништа не радите.

Дели мишљење са колегама да је комедија најтежи жанр:

- Јесте, комедија је предводник у тежини, много тежак жанр. Прво комедија је јако озбиљна до краја јер тачно се осети то када имате неку дилемицу и не будете до краја у томе. У комедији мора вера до краја, вера је на првом месту. На крају крајева, то је и основ глумез.

За своје обожаватеље има времена и стрпљења:

- Ако ме неко заустави да ме пита нешто, увек имам времена. У овом лудом и брзом времену, људе кад питате како су, не стигнете ни да кажете једну реч, они су већ отишли. Имам стрпљења у том смислу. Замори то када питају за фотографију, не могу да кажем, али не памтим да сам било кога одбила. Знате кад вам неко лепо приђе и каже: “Поштовање” или “Хвала Вам што сте нам вратили осмех”, мени је тад пуно срце. То је моја публика и без те публике ја не постојим. Ако вам неко приђе, морате да имате времена бар једну реченицу да кажете.

Колеге је не схватају озбиљно кад се наљути, а каже да то не траје дуго:

- То од умора дође па вам падне клапна, што би се рекло. Смешно је када полудим. Они се смеју, кажу: “Олга ти стварно ниси нормална”. Ухвати ме то нешто, минут до два траје. Они то уопште не доживљавају озбиљно, а ја озбиљно причам. То је ваљда комедија која је ушла у мене. Када сте најозбиљнији тада сте најкомичнији и онда вам се људи смеју - закључила је за "Блиц".

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.