Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Воја Брајовић о последњем СУСТРЕТУ са Лаушевићем: "Ми смо се дуго дружили, а одлазио сам и у посету код њега у затвор оних дана"

Воја Брајовић и Жарко Лаушевић су добри пријатељи дуги низ година, а Воја је био ту за њега и у најтежим тренуцима

1700307013_Foto-Ataimages.rs-Voja-Brajovic-i-Lausevic.jpg
Фото: Атаимагес.рс
Oglas

Воја Брајовић је испричао да је Жарко Лаушевић био сломљен, али да није хтео то да покаже пред њим и колегиницом Меримом Исаковић, са којом је дошао да му пружи подршку након стравичног догађаја.

Колега и пријатељ Жарка Лаушевића, Воја Брајовић, говорио је о њиховом последњем сусрету. Он је један од ретких који га је својевремено посетио у затвору, и то само неколико дана након трагичног догађаја, чега се присетио и овом приликом.

- Последњи пут смо се видели пре једно пола године. Радили смо на истом пројекту - "Време смрти". Жарко је глумио Живојина Мишића, а ја сам играо улогу Радомира Путника. Ми смо се дуго дружили, а одлазио сам и у посету код њега у затвор оних дана, када се десила антологијска трагедија за њега - рекао је Воја за портал Република.

Иначе, у тих кратких пет минута, колико је трајала посета, само неколико дана након што је Жарко ухапшен због убиства, двоје колега му је пружило подршку у моментима када више није личио на себе. Брајовић га је тада посетио заједно са колегиницом Меримом Исаковић, а како је открио, разговарали су с Лаушевићем само о породици и представама у којима није могао да игра.

Фото: Никола Фифић

У посету у затвор Спуж отишли су на Меримину молбу, а омогућено им је да у присуству истражног судије Томислава Вешовића посете Жарка. Брајовић је после тог сусрета рекао да је Жарко био скроз изобличен, а да је Лаушевићева скромност била што своје проблеме није желео да преноси на друге.

- Жарко је потпуно скрхан - рекао је Воја у интервјуу за дневни лист Борба 6. августа 1993, те нагласио:

- Видео сам једног човека који је сломљен, јако изобличен, са траговима борбе на лицу, ногама. Жарко је покушао да прикрије повреде. Била је ту и Мерима и није хтео да нас гане.

Како његове колеге кажу, Лаушевић ће међу пријатељима и у јавности остати упамћен по скромности, коју је целог живота неговао. Није волео да се пише о њему, скривао се од очију јавности, а онима који су га најбоље познавали своје проблеме није наметао.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas