Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Волели смо је као Азру у "Дому за вешање": Удала се за Холанђанина, а ево како ДАНАС ИЗГЛЕДА (ФОТО)

Глумица Синоличка Трпкова, позната по улози Азре, имала је 23 године кад је снимљен „Дом за вешање“.

1636965806_57632332.jpg
Фото: Принтскрин/Јутјуб
Oglas

Култни филм „Дом за вешање“ редитеља Емира Кустурице, оставио је неизбрисив траг у историји југославенске кинематографије. Не само због чињенице да је освојио награду за режију на престижном Фестивалу у Кану 1989. године, него и због љубавне приче између Перхана и Азре, која се и данас наводи као пример искрене, али несрећне љубави.

Прочитајте још: Прабака Елене Караман Карић је била Перуанка, а за њу је у Далмацији направљена једна од НАЈЛЕПШИХ ВИЛА, која постоји и данас! (ФОТО)

Тридесет је година од снимања филма... 

Глумица Синоличка Трпкова, позната по улози Азре, имала је 23 године кад је снимљен „Дом за вешање“. Из свог македонског дома где живи са супругом, Холанђанином Марселом, и двоје деце – кћерком Леоном и сином Мегленом.

Лик невине и кротке Азре, пренела је убедљиво на филмско платно иако јој је, како је тада говорила, Азра задала много мука.

– Кустурица се ухватио на мој физички изглед, одговарало му је једно наивно и младолико лице, што у суштини, није имало везе са мном. Утолико ми је било теже да је одиграм. Истина, нашла сам неке сличности између нас две, али уместо да ми помогну, само су ми одмагале – рекла је глумица једном приликом.

Данас, готово 30 година након што је испричана љубавна прича Перхана и Азре, Синоличка признаје да се није срела са редитељем Емиром Кустурицом од завршетка снимања.

Након “Дома за вешање” наставила је да снима филмове и серије, а данас ради као професор на Академији уметности у Скопљу. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas