Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЗБОГ МОРАЛА: Зашто је Војска забранила спот Лепој Брени?

"НИКАДА ми неће бити јасно."

1694985876_Lepa-Brena-Vojska-Jugoslavije-foto-N-Fific-ATA-images.jpg
Фото: Н. Фифић, АТА имагес
Oglas

Лепа Брена, једна од највећих звезда бивше Југославије, снимила је својевремено спот који је забранила Војска.

Певачица је у јеку популарности деведесетих снимила велики број атрактивних спотова који су освајали публику на овим просторима.

Ипак, један видео који је снимила Брена деловао је спорно и није се допао тадашњој Војсци Југославије. Из тих разлога Генералштаб је забранио емитовање екранизације песме "Љубав је" из 1996. године, коју је режирао Дејан Милићевић.

Модни фотограф и режисер прокоментарисао је догађаје у вези са спорним спотом.

Фото: Јутјуб принтскрин

- Никада ми неће бити јасно зашто се Војска Југославије стидела спота с Лепом Бреном. Тек што се два дана емитовао на Пинку, стигао је допис из Генералштаба у коме се строго забрањује даље приказивање. Штета.... Могао је то бити спот за сва времена. У њему Брена маршира са специјалном јединицом, пева у касарни, војници око ње вежбају. Чак ни ја немам тај спот у архиви - испричао је једном приликом Милићевић, а сада је поново прокоментарисао цео тај догађај и открио главни разлог због чега је Војска цензурисала Брену пре 27 година.

- Новинари нису пренели моју изјаву у целости, већ су то користили сензационалистички и служили су се нетачним информацијама. Спот је забрањен после три дана јер су у њему учествовале само "црвене беретке", а не сви родови војске. Због морала војника и издвајања само једног рода обустављено је емитовање. Тачка - истакао је Дејан Милићевић за "Хелоу".

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas