Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА

Како се правилно негује СУВА КОЖА: Ово су ГРЕШКЕ које праве ПРОБЛЕМ - избегните их!

Одмах ћеш приметити разлику.

1619249753_maska.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Кожа је наш највећи орган на телу и она је често добар показатељ стања нашег организма. А када је груба, затегнута и испуцала губи своју способност правилног функционисања.

Исушена кожа један је од главних проблема који погађа људе и повод је за преко 40% посета дерматологу. Може се јавити било где на телу, али најчешће на шакама, стопалима, коленима, лактовима и лицу, јер су та подручја изложенија од других.

Оваква кожа може постати екстремно затегнута, испуцала, може се перутати и бити болна. Како решити овај проблем, који се обично јавља у јесен, после дужих боравака на сунцу током летњег периода.

Нахраните кожу
После пилинга, обавезно је да кожу добро нахраните уз помоћ неког јаког млека за тело, увече пре спавања, а пожељно је исто поновити и ујутро.

Нега суве коже тела

Сува кожа је последица нарушавања баријерне функције коже, што доводи до губитка влажности и способности везивања воде. Стога, сувој кожи треба рутина неге која не изазива даље пропадање баријере и надокнађује недостатак природних влажечих фактора.

Чишћење

Препарат за чишћење треба да буде довољно благ да не уклони природну заштитну баријеру и за то препоручујемо уљане купке. Додатни природни влажећи фактори, као што је уреа, такође ће помоћи у враћању равнотеже влажности коже.

Пилинг

Ово се можда коси са идејом да треба да будете нежни према кожи, али да би се кожа опоравила битно је уклонити изумрле ћелије, како би продисала и ослободила се терета који успорава проес регенерације. Бирајте благе пилинге и користите их по осећају, онолико колико вам пријају.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas