Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
везе

Како сте се упознали? Ако је преко апликација, научници објашњавају колико ће ваша веза бити успешна!

Традиционалан или модеран начин упознавања?

1609919072_Depositphotos_129989462_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Постоје мишљења да апликације за повезивање парова не могу да нас упознају са партнером са којим ћемо имати дугу и озбиљну везу, али једна швајцарска студија показала је како је много већа вероватноћа да ће управо апликација кориснике да подстакне на остварење дуготрајне везе.

Овај данашњи начин упознавања постао је веома популаран међу многим људима широм света.

Прочитајте још: Психотерапеут Ђукановић каже: Прст на чело и реците шта сте научили у овој години?

Апликације за паметне телефоне попут Тиндера и Гриндра углавном се базирају оценама фотографија без других низа карактеристика.

Неки научници су изразили забринутост да би такав начин упознавања могао негативно да утиче на начин на који комуницирамо, заљубљујемо се и стварамо трајну везу.

Међутим, студија спроведена на Универзитету у Женеви (УНИГ), чији су резултати објављени у часопису Плос уан, указује на то да су парови који су се упознавали преко апликација показали снажнију намеру за заједничким животом од парова који су се састали на традиционални начин.

Парови који су се упознали преко апликација били су исто задовољни у својим везама као и они који су своје партнере упознали на традиционалнији начин

- Многи сматрају да 'сусрети' преко апликација негативно утичу на квалитет односа јер људе лишавају потребе за квалитетном или дугорочном везом, такав закључак за сада нема доказа - каже ауторка студије Ђина Потарца, научница на Институту за демографију и социоекономију.

Фото: Депосит

Прочитајте још: Вечити проблем: Зашто мушкарцима може бити тешко да слушају жене док причају?

Потарца је у сврху истраживања искористила истраживање швајцарског Државног завода за статистику из 2018. године, анализиравши одговоре више од 3.000 људи који су били у вези, а свог су партнера упознали у прошлих десет година.

Њезина анализа је показала да су парови који су се упознали преко апликације били више мотивисани за заједнички живот од осталих. Такође и да су имали снажнију жељу за потомством од осталих.

Она сматра да су резултати истраживања посебно занимљиви и подстицајни у временима у којима живимо - усред пандемије корона вируса, која је знатно смањила број традиционалних упознавања.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas