· · Коментари: 0
За ВИП клијентелу

Оружје као уркас СТАТУСНИ СИМБОЛ (ФОТО)

Пиштољи Најтхоук Кастум одишу квалитетом и ексклузивношћу, представљају врхунске примерке оружарства са изврсним перформансама, али не може свако да их приушти

1616159957_VIP.jpg
ВИП - фото: "Најтхоук"

Компанија "Најтхоук" кренула је с амбициозним циљем - на презасићеном трзишту понудити традиционалне моделе оружја заснованог на М1911, али врхунског квалитета. Коришћење најбољих доступних материјала, висока прецизност израде, ангажовање искусних мајстора свакако су допринели престижу компаније. Али су и подигли цену изнад очекивања... 

Прочитајте још: Раритет светских размера (ФОТО)

Дизајниран за нежнији пол - "аксесоар" Лејди Хоук по цени од око 4.800 долара, фото: "Најтхоук"

Зачудо, то се показало као добра ствар јер су купци склони да високу цену изједначе са високим квалитетом. Уследио је низ добро прихваћених модела различите намене, наравно, увек високе класе и препознатљивог дизајна. 

Пиштољ Најтхоук М1911 подразумева стандардизоване димензије по "милитари" мерама али и јединствен изглед. Посебно обликоване урезе за повлачење навлаке при репетирању, вертикалан окидач са дискретно истуреним доњим делом зарад боље контроле, карактеристично избрушене ивице, савршен финиш...

Уз луксузан аутомобил, скупоцен часовник и дијамантску дугмад за манжетне, нови симбол богатства и стила је ручно рађено оружје јединственог дизајна и беспрекорне ефикасности

Идеја водиља код израде ограничене серије друге гене рације кастом модела ВИП Агент, била је "изузетност" (екселенс) која се код произвођача оружја повезује са максимумом перформанси. Нови пиштољ представља јединствену комбинацију "старе школе" израде и финиширања оружја, али од модерних материјала и уз учешће најсвременијег машинског парка. Резултат је оружје заиста јединственог изгледа и беспрекорне функције. 

Блек ВИП са ненаметљивом гравуром, фото: "Најтхоук"

Нови модел нуди понешто од свега што бисте могли пожелети. Основни елементи попут рама и навлаке израђени су глодањем и брушењем од откивка алатног челика. Навлака је добила нарочиту завршну обраду, тзв. цасе харденед финиш који површини метала даје мермерни изглед са интензивним бојама које се преливају, а добија се старим, традиционалним поступком који је некада био завршни део процеса каљења. 

Шаре настале на овај начин јединствене су и непоновљиве, попут пахуљица или отиска прстију. Ручно полирање до високог сјаја на крају оставља утисак да је део изливен од стакла. На овај начин, некада је израђивано скупоцено оружје на црни барут по индивидуалним наруџбинама, а сада је поново популарно (мода се враћа, зар не) и наравно, није свима доступно. 

Ови суперлативни примерци коштају између 4.500 и 8.500 долара. То је солидна количина новца и оставља простора за дебате типа да ли је иједан од тих пиштоља 4-5 пута бољи од, у пракси доказаних, Спрингфилд  и Вилсон Комбат модела. Да одмах разјаснимо - није. Али, онај ко разматра такве релације свакако није у циљној групи "Најтхоук" клијената.

Предња и задња страна рукохвата, као и доњи део полуге аутоматске кочнице, имају крупне, хоризонталне усеке који делују необично али пружају врло сигуран хват без клизања (чак и када су шаке мокре). То је неопходно јер су странице дршке (која има стандардну ширину) направљене од стабилисане фослине кости мамута. 

Драматичан изглед пиштоља Турбулл ВИП 2, фото: "Најтхоук"

Сваки пиштољ долази у луксузном паковању, кожом пресвученој дрвеној кутији постављеној тамно плавим сомотом и са пратећом документацијом укључујући пробну мету на 25 јарди, где група погодака представља једну проширену рупу.

Прочитајте још: Револвер којим је шериф Дивљи Бил Хикок устрелио 100 људи

Дршке од фосилне кости мамута на моделу ВИП Агент 2, фото: "Најтхоук"

Без обзира да ли вам се свиђају овако претенциозно израђени комади, квалитет и екслузивност му се не могу оспорити. Представљени пиштољ је врхунски примерак оружарства са изврсним перформансама, али и статусни симбол који не може свако да приушти, и управо у тој чињеници лежи добар део његове атрактивности. 

Драган Шапоњић 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.