Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Србија лидер региона у промовисању практичног стрељаштва

Руска доминација на београдским ИПСЦ полигонима (ФОТО)

Звезда “Кобре Цупа” руски репрезентативац Павел Торгашов, освојио је златну медаљу у најбројнијој дивизији продукција

1634632008_Kobra-Cup.jpg
Кобра-Цуп - фото Милош Јевтић
Oglas

На стрелишту “Алпха” (Београд) у организацији КПС ИПСЦ “Кобре” , у оквиру међународног такмичења Л3, одржано је последње, 4. коло домаће Лиге. Стрелци из Русије, упркос жестокој конкуренцији успели су да освоје девет медаља.

На победничком постољу: Павел Торгашов (злато), Љубиша Момчиловић (сребро) и Алекса Поповић (бронза), фототоргасхов-сцхоол

Прочитајте још: Војне униформе данас служе за СКРИВАЊЕ војника, а некада су имале потпуно ДРУГУ НАМЕНУ! (ФОТО)

Најбољи српски ИПСЦ стрелац Љубиша Момчиловић, фото Милош Јевтић

Српски Клуб практичног стрељаштва ИПСЦ “Кобре”, још једном је показао да је осим тога што у својим редовима има врхунске стрелце и одличан организатор такмичења. Угостили су 200 стрелаца и уприличили одлично надметање на полигону.  Поред гостију из неколико европских држава (Данске, Пољске, Аустрије, Русије, БиХ, Црне Горе и Хрватске), пуцао је и велики број домаћих стрелаца. Може се рећи крем ИПСЦ спорта.

Руска репрезентативка, фото Милош Јевтић

Србија други дом
Најбољи стрелац меча у Београду Павел Торгашов изразио је жељу да и наредне године учествује на такмичењима у Србији.“Волим ову земљу и њене људе. Имам доста пријатеља, а са сваким наредним доласком, њих је све више. Меч је био одличан и нимало лак. Разликује се од такмичења која се организују у Русији. Атмосфера на стрелишту била је сјајна. Посебно ми је задовољство, што сам могао да одмерим снаге са врхунским стрелцем какав је Љубиша Момчиловић, јер смо били у истој дивизији. То је за мене велика част. Наравно због великог броја и других, квалитених такмичара из Европе, надметање је заиста било фестивал ИПСЦ спорта. Наша екипа на крају успела је да победи и заузме прво место.”  

“Све је кренуло још 2018. године када нам је на државном првенству Србије у Пожаревцу у гостима био председник ИПСЦ светске конфедерације Виталиј Кријушчин” - каже Вукота Ђукић, први човек ИПСЦ клуба “Кобре” и директор овог меча. “Без лажне скромности, сматрам да смо, што је и господин Кријушчин тада истакао, направили такмичење на светском нивоу. Тај моменат је био кључан, импресије из Пожаревца није крио, тако да смо сада на полигону имали безмало цео национални тим Русије предвођен генералним секретаром њиховог ИПСЦ савеза Артјомом Рошковим”.

У организацији су учествовали сви чланови ИПСЦ клуба “Кобре”, фото Милош Јевтић

Прочитајте још: Како је амерички војни шешир достигао култни статус: Спречава од топлотног удара и опекотина (ВИДЕО)

Вишеструки првак Русије, јуниорски шампион Света, вицешампион са СП 2017. у Француској и заслужни спортиста Руске Федерације, Павел Торгашев је показао да припада светској класи. “Водила се жестока борба на стејџевима између њега и нашег шампиона Љубише Момчиловића, који је такмичење завршио на другом месту.

Увек у врху табеле – Снежана Момчиловић, фото Милош Јевтић

Да овај спорт и те како има будућност у Србији, доказао је јуниор Алекса Поповић из новосадског клуба “Спартанац”, који је успео да се пласира одмах иза ове двојице светских имена. Честитам му на успеху - закључује директор меча.

Вукота Ђукић

Пратите нас на ФЕЈСБУКУ и ИНСТАГРАМУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas