Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПОРОДИЦА

Седам трикова са којима лако можете УСПАВАТИ ДЕТЕ (ВИДЕО)

Било да се ради о тек рођеном детету или беби старој годину дана, већини родитеља се диже коса на глави када је време спавања.

1600680589_adorable-21998_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Ретки су родитељи који никад нису искусили проблеме са успављивањем малог детета. Било да се ради о тек рођеном детету или беби старој годину дана, већини родитеља се диже коса на глави када је време спавања.

Бебе су нервозне, не знају саме да се умире, а оне пак старије играле би се целу ноћ. Ако сте у таквој ситуацији, покушајте са неким од ових трикова за успављивање деце:

1. Будите досадни

Када је време за спавање, престаните са играњем, смејањем и гугутањем и покажите својој беби да би сада требала да заспи. Утишајте се, погасите светла и пожелите беби лаку ноћ. Ако се дете пробуди усред ноћи, нахраните га ако то тражи, али без разговора и смејања како се не би разбудило. Вратите га у кревет и у тишини му покажите како је ноћ време за спавање.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Ако дете ПЛАЧЕ у туђим рукама - НАДРЉАЛИ сте! Под хитно нешто предузмите!

2. Укључите усисавач

Пали и фен за косу или вентилатор. Невероватно, али бебе уз звук тих уређаја с лакоћом заспе. Али чим беба заспи, угасите уређај како је не би навикнули да спава искључиво уз звук усисавача. Беба ће уживати, али ви се сигурно нећете наспавати.

3. Охладите собу

Доста родитеља боји се да се мало дете не прехлади ако спава у хладној соби, па спаваћу собу понекад толико угреју да се у њој једва дише. И то је потпуно погрешно. Температура тела током спавања пада, па нам није потребна претопла соба како би лакше спавали. Због врућине, бебе су нервозне, зноје се и стално буде. Стога, не претерујте са грејањем.

Прочитајте још: Родитељи, ове намирнице ДЕЦА не треба да једу

4. Напустите собу

Учите дете да само спава од малих ногу. Иако је многим родитељима жао у почетку да оставе малу бебу у соби да спава сама, када постане старија, верујте, бићете сами себи захвални.

5. Држите се рутине

Када је време за спавање увек се придржавајте исте рутине. Ако вам одлазак на спавање почиње са купањем и прањем зуба, нека вам то увек буде тако како би дете знало да је време за сан. Ако пре спавања детету читате књигу, читајте је тихо и успављујуће без гласних звукова.

Прочитајте још: Родитељи ОПРЕЗ: Дете свакодневно додирује ОВЕ СТВАРИ, а пуне су БАКТЕРИЈА

6. Трик са марамицом

Разне су методе успављивања малих беба, па вреди покушати и ову:

7. Храњење у сну

Треба ли новорођенче будити по ноћи да би га нахранили или не вечно је питање родитеља на које има пуно различитих одговора? Ако желите да храните бебу, али не желите да се буди по ноћи онда је једноставно нахраните у сну. Било да дете дојите или храните на бочицу током спавања му понудите млеко и будите нежни како се не би пробудило.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas