Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА КОСЕ

Спавате са МОКРОМ КОСОМ и стално ВЕЖЕТЕ РЕП? Ово су најгоре навике које имате, тврде фризери

Није довољно користити само добар шампон и регенератор.

1597063254_girl-1245773_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Одржавати косу здравом не значи само користити квалитетан шампон и регенератор, а једном недељно ставити маску. Стилисти за косу и фризери објаснили су које навике уништавају косу, а нисмо ни свесни да их радимо.

Прочитајте још: Овде сунцобран и лежаљке НЕ ПЛАЋАТЕ, хране има КОЛИКО ЖЕЛИТЕ, а за децу је све БЕСПЛАТНО (ФОТО)

Фото: Депозит

Коса је слаба и ломљива када је мокра, па спавање са таквом косом није баш добра идеја. Можете уништити врхове, каже Тед Гибсон.

"Трљање мокре косе о постељину током ноћи може уништити врхове, учинити их грубим и сувим. Обавезно осушите косу пре спавања", поручио је Тед, а као још једну лошу навику спомиње се константно везање косе.

"Ако носите пунђу или реп дан и ноћ, поготово током спавања, коса се јако ломи", каже Кyлее Хеатх. Спавање са пуштеном косом или чак с плетеницама најбоље је за вашу косу. 

Прочитајте још: НАЈНОВИЈИ МОДНИ ТРЕНД: Мушке плетенице су свуда и изгледају веома заносно

Фото: Депозит

Ако се већ одлучите на везање косе, немојте користити еластичне гумице. Препоручују се копче или гумице које су мекане, а популарни назив за њих је 'сцрунцхие'.

Прескакање чешљања косе није добра навика. Теме производи природна уља, а чешљањем их преносите на остатак косе. "Када та уља нанесете на длаку, самим тим радите на томе да коса брже расте", тврди Гибсон.

Прочитајте још: Сува и оштећена КОСА: Једноставни савети ФРИЗЕРА за проблеме које сви имамо

Осим с мокром косом и завезаном у реп, лоше је заспати и са лаком за косу. "Лакови исушују косу, али ако немате времена опрати и осушити косу пре спавања, скините све копче и гумице, нанесите мало сувог регенератора на косу, рашчешљајте и пустите косу. Оперите је следећег дана", саветује Хеатх.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas