Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОРИСНО

За растерећенији почетак године: Ове ствари обавезно избаците из куће

Пред нове почетке треба се решити свега онога што нам не треба и што нам смета.

1609145492_Depositphotos_44591399_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Већина људи жели да има уредан и "лепо упакован" дом, а крај године је време када се креће у озбиљно чишћење. Осим што Нову годину желимо да дочекамо у пријатном и чистом простору, инстинктивно је то период када пожелимо да бацимо све што нам не треба и с лакоћом уђемо у нову годину.

Често чак и не знамо чега желимо да се решимо јер се различите ствари "крију" у фиокама и ормарима. Уз све то, појављује се и мисао "шта ако ми то ускоро затреба". Људи који се професионално баве организовањем простора тачно знају што треба да склонимо из свог дома. Једини циљ овог списка је да простор у којем живимо постане чистији и прозрачнији.

Прочитајте још: Мудри САВЕТИ! Три кухињске тајне које сигурно нисте знали

Ево шта све треба да избаците из свог дома како би био још лепши:

Стари мобилни телефони и пуњачи - Да ли имате старе слушалице и око 10 неидентификованих пуњача? Не брините се, нисте једини, али решите их се како бисте ослободили простор. Рециклирајте, продајте или баците, али свакако је време да се направи ред.

Застарела електроника попут видеорекордера, касетофона, даљинских управљача и каблова - Технологија је кренула даље, а иако не користимо више стару електронику често је чувамо у свом простору. Размислите шта вам треба, а шта само заузима простор.

Прочитајте још: НАПРАВИТЕ ВЛАСТИТИ ОСВЕЖИВАЧ ПРОСТОРА: Требају вам два производа и пар минута (ВИДЕО)

Часописи - Стално говорите да ћете их прочитати, али никада то не урадите. Проверите шта све држите на полицама, искрено признајте да ли ћете нешто прочитати, а остатак рециклирајте.

Фото: Депозит

Стара гардероба или ципеле које никада нисте носили - Треба ли рећи да свака жена има бар два пара ципела које су јој лепе, али их никад није обула? Иста ствар је и са гардеробом. Извадите све из ормара, будите искрени према себи и поделите или рециклирајте.

Стара шминка - Важно је присетити се правила да декоративна козметика већином траје само шест месеци након отварања. Уобичајено је да шминка у купатилу често и дуже стоји, па је време да све рашчистите.

Прочитајте још: Још нисте окитили ЈЕЛКУ? Знајте да су ОВЕ БОЈЕ хит празника

Лекови којима је истекао рок трајања - Време брзо лети, а на крају можда имате лекове који више не смеју да се користе. Добра је идеја брзо их уклонити.

Поцепане чарапе или оне које нису у пару - Проверите фиоке с чарапама од свих укућана и сложите их, али баците све што спада у ову категорију.

Ствари због којих се осећате лоше - Односно све оно што изазива тугу у вама или призива ружна осећања. Можда су то ствари које сте добили од бившег дечка или мужа. Важно је заокружити нека раздобља у свом животу и кренути даље без негативних осећаја.

Прочитајте још: Још нисте окитили ЈЕЛКУ? Знајте да су ОВЕ БОЈЕ хит празника

Ствари које сте наумили да продате, али никад то нисте учинили - Будимо искрени, хоћете ли се заиста решити тих ствари и ставити у огласе? Вероватно нећете, па је време да их уклоните из свог дома.

Средите сва документа и папире - Време је да се позабавите том застрашујућом хрпом папира и одлучите шта треба да чувате, а чега можете да се решите.

Нежељени поклони - Било који поклон који сте добили и стварно вам се не свиђа, а сакрили сте га на дну ормара, значи да је време да га проследите даље.

Фото: Депозит

Различити пластични комади у кухињи - Можда многе не употребљавате или сте изгубили поклопац. Проверите све фиоке у кухињи јер обично се налазе на више места. Након тога одвојите шта користите и ставите на једно место, а остатак рециклирајте.

Прочитајте још: Ако желите БЛАГОСТАЊЕ у дому, ове ствари морате унети и кућу пре БОЖИЋНИХ ПРАЗНИКА

Резервни прекривачи - Склони смо томе да чувамо неке од тих "за сваки случај" ствари. Резервни прекривачи су гломазни и заузимају пуно простора, па је најбоље решити их се.

Исте ствари у неколико примерака - Имате два или више комада било којег предмета, а за њима нема потребе већ само скупљају прашину? Зашто их не бисте поклонили некој хуманитарној организацији или пријатељима?

Различити кућни апарати које не користите - Апарат за кокице, сладолед или хлеб који сте само испробали, а можда вам још увек стоји у кутији. Кухињски простор је драгоцен, а простор треба да буде прозрачан. Ко зна, можда имате пријатељицу којој треба пекач за хлеб?

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas