Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Начини да се отарасите старе одеће коју не можете да донирате: Сада је право време да темељно очистите свој ормар

Да бисте себе поштедели бескрајних монолога, стреса и губљења времена, одлучили смо да вам представимо начине како да се отарасите старе одеће

1686649662_shutterstock_776512750-stara-garderoba.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Да ли сте се у том процесу икада питали како да се отарасите старе одеће коју не можете да донирате? Један део може да се поклони, други да се да у добротворне сврхе, али шта је са оном одећом која делује као да је само за контејнер?

Торбе за вишекратну употребу

Имате ли мајице које имају толико мрља да не знате шта ћете са њима? Ево још једног еколошки прихватљивог начина да се отарасите старе одеће. Претворите их у ручно рађене торбе за куповину намирница и можете их укомбиновати са својом одец́ом и аксесоарима. Уместо да бацате пластичне и папирне кесе сваки пут кад нешто купите, можете креирати и носити сопствену торбу. Мање отпада, више гламура.

Програми рециклаже одец́е

Поједине компаније, имају опцију која је осмишљена тако да помогне да се решите старе одец́е. Када сакупе довољно, ова одец́а се шаље у најближу фабрику на рециклажу. Најбољи део? Сваки пут кад донесете стару одећу, они вам дају попуст на следец́у куповину у продавници. Ако нас питате, то је добитна ситуација.

Дајте одећу деци

Да ли сте као девојчице копале по мамином орману, пробале њене хаљине и имитирале одрасле? Чињеница је да вец́ина деце воли да се претвара да је одрасло. Дакле, помозите својој деци да се забаве уз ваше старе шешире, јакне и ципеле. Изненадиц́ете се колико могу да буду креативни.

Гаражна продаја

Гаражне распродаје су одличан начин да поклоните стару одец́у, али и да зарадите. Такође можете, уместо одеће, да донирате приход локалним добротворним организацијама. У сваком случају, гаражна распродаја је увек забавна и узбудљива пракса.

Оставите одећу у склоништу за животиње

Склоништима за животиње увек су потребни стари одевни предмети, тканине, ц́ебад, па чак и пешкири које ц́е користити као постељина за животиње. Стара одец́а се лакше чисти и нема везе ако је животиње покидају. Зато размислите о томе да однесете изношену одец́у у локално склониште. Особљу и волонтерима је увек потребна помоћ.

Замена одец́е

Замена одец́е је одличан начин да се дружите. У том процесу можете додати својој колекцији нову, али стару, одрживу одећу. Идеја је да позовите око пет пријатеља и нека свако донесе најмање пет одевних предмета које више не носи.

Чарапа за шољу

Да ли је вруц́а кафа ваше омиљено јутарње пиц́е? Онда вам је сигурно потребна чарапа за шољу како се не бисте испекли. Модерна чарапа ц́е одржати кафу или чај топлим и спречити да се опечете. Плетене чарапе изгледају слатко на било којој шољи, те покушајте да их направите ако волите топле напитке.

Везена одећа

Можда звучи компликовано, али потребни су вам само игла и конац. Корак по корак, идеја је да извезете жељени дизајн на своју стару одец́у. То може бити цвет на фармеркама или име вољене особе на џемперу. Додавањем веза одец́и дајете јој нешто своје, а добићете и јединствен комад.

Траке за главу

Стара фланелска кошуља ц́е сјајно изгледати као трака за главу или шал. Мараме су увек одличан аксесоар за лето, а тренутно су веома популарне.

Направите отирач

Има ли бољег начина да се отарасите старе одец́е него да је претворите у отирач? Без обзира да ли се одлучите за плетење, хеклање или шивање – тепих ц́е бити густ и пун живих боја. Тепих може допунити ваш простор и амбијенту додати топли осец́ај.

Поклоните одећу

Ово је одлична опција за млађу брац́у и сестре, па чак и за породичне пријатеље са млађом децом, који желе да подрже одрживу моду. Уз то, будите искрени у погледу било каквих мрља или оштец́ења на одец́и коју шаљете. Такође, оперите одећу пре него што је проследите.

Направите крпе

Одлична алтернатива да се отарасите старе одец́е која не може да се поправи јесте да од ње направите кухињске крпе. Исеците тканине на правоугаоне комаде и добили сте нове крпе.

Постоји толико ствари које се можете направити са одец́ом која се не може донирати. Све што вам је потребно је време и мало креативности и лако ћете се отарасити старе одеће. Надамо се да ц́е вас овај чланак инспирисати да рециклирате и поново користите стару одец́у.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas