· · Коментари: 0
стилизовање косе

Заштитите КОСУ ОД ТОПЛОТЕ! Зашто је то ВАЖНО и шта радити?

Како бисмо имали лепо стилизовану косу углавном је топлота фена или пресе неизбежна. Већина нас на свкодневном нивоу користи нешто од ова два,а често је ту и фигаро.

1596010037_Depositphotos_199179314_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Топлота лоше утиче на власи косе. Резултати се неће видети одмах, али после неког времена сигурно хоће. Наша коса ће постати сува, беживотна, а крајеви испуцали.

Шта се дешава?

Фото: Депости

Када је често термички обрађујемо коса губи протеине који се налазе на власима. Тако не може да задржи влагу, а она јој је неопходна како би била еластична. Ту долати до оштећења и суве косе.

Прочитајте још: ТРИ ГРАЦИЈЕ НА ОБАЛИ ЦРВЕНОГ МОРА: Луксуз с укусом истока, водена магија или рај за одрасле (ФОТО)

Шта урадити?

Косу треба прати млаком водом, наравно, онолико колико вам то прија. Врућу воду треба изгбегавати јер то још више доприноси њеном оштећењу, посебно ако је реч о свакодневном прању.

Фен држите на што већем одстојању!

Смањуте температуру фена, бирајте средњу температуру или ону најмању. Ово ће вам одузети више времена, али ћете сутра бити задовољни. Такође, фен држите на што већем одстојању од косе, бар 20 центиметара.

Прочитајте још: ЖИЦА ОД ТЕЛЕФОНА ИЛИ ГУМИЦА ЗА КОСУ? Све жене их носе, а овако су НАСТАЛЕ

Избегавајте пресе за исправљање и увијање косе. Ако желите да је исправите онда је то боље радити феном, а за увијање ћете наћи много других решења. Или и ако морате трудите се да то не буде свакодневно већ у неким

Фото: Депосит

посебним приликама.

Спрејеви за заштиту косе од топлоте!

Спреј за заштиту косе од топлоте је користан и могли бисте га уврстити у своје омиљене препарате за негу.

Прочитајте још: Ове производе ЛЕТИ треба да ИЗБЕГАВАТЕ како не бисте ОШТЕТИЛИ КОЖУ

Све ово наведено одузима више времена и увек посегнемо за најбржим решењима, али трудите се да одвојите више времена данас како бисте мање време некада потрошили на поправке оштећене косе, а свакако ћете бити задовољнији.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.