Oglas
· · Komentari: 0
stilizovanje kose

Zaštitite KOSU OD TOPLOTE! Zašto je to VAŽNO i šta raditi?

Kako bismo imali lepo stilizovanu kosu uglavnom je toplota fena ili prese neizbežna. Većina nas na svkodnevnom nivou koristi nešto od ova dva,a često je tu i figaro.

1596010037_Depositphotos_199179314_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Toplota loše utiče na vlasi kose. Rezultati se neće videti odmah, ali posle nekog vremena sigurno hoće. Naša kosa će postati suva, beživotna, a krajevi ispucali.

Šta se dešava?

Foto: Deposti

Kada je često termički obrađujemo kosa gubi proteine koji se nalaze na vlasima. Tako ne može da zadrži vlagu, a ona joj je neophodna kako bi bila elastična. Tu dolati do oštećenja i suve kose.

Pročitajte još: TRI GRACIJE NA OBALI CRVENOG MORA: Luksuz s ukusom istoka, vodena magija ili raj za odrasle (FOTO)

Šta uraditi?

Kosu treba prati mlakom vodom, naravno, onoliko koliko vam to prija. Vruću vodu treba izgbegavati jer to još više doprinosi njenom oštećenju, posebno ako je reč o svakodnevnom pranju.

Fen držite na što većem odstojanju!

Smanjute temperaturu fena, birajte srednju temperaturu ili onu najmanju. Ovo će vam oduzeti više vremena, ali ćete sutra biti zadovoljni. Takođe, fen držite na što većem odstojanju od kose, bar 20 centimetara.

Pročitajte još: ŽICA OD TELEFONA ILI GUMICA ZA KOSU? Sve žene ih nose, a ovako su NASTALE

Izbegavajte prese za ispravljanje i uvijanje kose. Ako želite da je ispravite onda je to bolje raditi fenom, a za uvijanje ćete naći mnogo drugih rešenja. Ili i ako morate trudite se da to ne bude svakodnevno već u nekim

Foto: Deposit

posebnim prilikama.

Sprejevi za zaštitu kose od toplote!

Sprej za zaštitu kose od toplote je koristan i mogli biste ga uvrstiti u svoje omiljene preparate za negu.

Pročitajte još: Ove proizvode LETI treba da IZBEGAVATE kako ne biste OŠTETILI KOŽU

Sve ovo navedeno oduzima više vremena i uvek posegnemo za najbržim rešenjima, ali trudite se da odvojite više vremena danas kako biste manje vreme nekada potrošili na popravke oštećene kose, a svakako ćete biti zadovoljniji.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas