Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРАВОСЛАВЉЕ

ЧУДО у Казању: У залеђеном језеру се приказали Богодица и Исус! (ФОТО)

У Раифском манастиру у Казању оближње језеро се заледило, а по површини су се појавили ликови светитеља.

1609150190_temple-4981094_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Чудо у Казању или природна појава?

Прочитајте још: У манастиру пронађен предмет који би могао бити повезан са Христовим распећем

Фото: Facebook/ screenshot Црква у Јунковцу и Араповцу

У залеђеном језеру су се ове зиме појавиле невероватне слике, попут фрески какве се налазе у манастиру. Реч је о Богородици са Исусом. Верници се окупљају, а слике овог чуда прошириле су се светом.

Филарет је благо поклонио манастиру

Раифски манастир се налази 27 километара од Казања, а основан је у 17. веку. Основао га је монах Филарет, после смрти родитеља, када је читаво богатство подарио Чудов манастиру у Москви.

Прочитајте још: Индијанско пророчанство ЛЕДИ КРВ У ЖИЛАМА: "Доћи ће Дугини ратници"?!

Филарет је живео као монах у овом манастиру и после смрти патријарха Хермогена, 12. јануар 1612. године, постао је јеремонах и кренуо је на југ, дуж Волге.

Мештани су и 17. веку били пагани!
Комунисти
Током СССР манастир је био затворен 1997. године.

Филарету се у сну јавила Богородица и упутила га ка језеру. Стигао је у Казан и прво је живео у Спасо-Преображенском манастиру, а онда је крај реке језера Суми (Рајфско) основао ћелију.

Прочитајте још: Научници открили: Ево шта се дешава у телу и мозгу у тренуцима након срчаног застоја?

Филарет је преминуо 1659. године и почела је изградња манастира. До 1689. године манастир је био од дрвета, а пошто је после великог пожара изгоре - изграђен је нов.

Раифски Богородичин манастир је мушки, а окружен је прелепим језером и боровом шумом који је проглашен за резерват природе. Манастир је добио име по месту на обали Црвеног мора, где су у 4. веку од руку пагана погинули хришћански монаси (у Раифи и Синају).

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas