Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СУДБИНА

Тешила је ПРИНЦЕЗУ ДАЈАНУ злослутном реченицом: ГРЕЈС КЕЛИ као да је предвидела њихове ТРАГИЧНЕ СУДБИНЕ

Принцеза Грејс од Монака, некадашња холивудска глумица коју је свет упознао као Грејс Кели, и никад непрежаљена принцеза Дајана имале су сличне животне приче: обе су живеле наизглед бајковито, обе су биле несрећне и обе страдале у саобраћајним несрећама.

1643645561_profimedia-0140589470.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Супруга Ренијеа III од Монака погинула је 1982. године, годину дана након што је упознала леди Ди, која је тек рекла "да" принцу Чарлсу.

Њих две имале су много више сличности него што на први поглед делује.

Прочитајте још: ЗАРАЂИВАЛА ЈЕ 500 ДИНАРА ПО САТУ, А ОНДА ЈЕ ПОСТАЛА ПРИНЦЕЗА! Пре него што се удала, Лејди Дајана је била запослена, а бавила се ОВИМ ПОСЛОМ

Прослављена Грејс Кели упознала је принца Ранијеа на Канском фестивалу у априлу 1955. године и након годину дана везе рекла му "да", одрекавши се своје холивудске каријере. Дајана пре упознавања с принцем Чарлсом није имала светску славу, али је радила као дадиља и васпитачица и сама себе издржавала и била је задовољна својим животом, који је обећавао бројне прилике. Ипак и леди Ди се одрекла свега и приступила краљевској породици.

Фото: Профимедиа

Обе принцезе биле су посвећене хуманитарном раду и познате по својим делима: Грејс је била покровитељка Црвеног крста у Монаку и била је предана раду за добробит деце, као и Дајана, која је учествовала у раду многих организација и фокусирала се понајвише на малишане и особе заражене ХИВ-ом.

И Грејс и Дајана суочавале су се с неверствима својих супруга, а и једна и друга патиле су у тишини, скривене иза скупоцених хаљина и непроцењивих тијара.

Две можда и најпознатије и највољеније принцезе у 20. веку среле су се на једном рециталу, у чувеном Голдсмитс холу 1981. године, а фотографије њиховог сусрета обишле су свет.

Једна од најчувенијих холивудских дива стајала је поред младе, неискусне и још увек збуњене младе принцезе Дајане, која се годинама касније јавно присетила њиховог разговора. У чувеним снимцима које је леди Ди снимила за Ендруа Мортона и њену биографију "Дајана: Њена права прича — њеним речима", она је препричала овај сусрет.

Фото: Профимедиа

— Сећам се сусрета с принцезом Грејсом и колико је била предивна и спокојна. Али испод тога је било узнемирености, видела сам то — рекла је Дајана.

Грејс, која је тада имала 52 године и била је искусна у вештачким осмесима на свечаним догађајима, приметила је колико је младој принцези непријатно. Позвала ју је у тоалет на проћаскају, а Дајана јој се тада поверила о својим бригама и страховима, на шта јој ју је Грејс нежно потапшала по образу и рекла јој:

— Не брини. Биће само горе.

Следеће године, свет је запрепастила вест да је Грејс Кели погинула након што је њен аутомобил скренуо с литице кривудавог пута и пао 120 метара низ падину. Судбина је хтела да и Дајана страда након аутомобилске несреће — крајем августа 1997. године, доживела је удес у једном париском тунелу, након чега је безуспешно оперисана и убрзо проглашена мртвом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas