· · Коментари: 0
ЗАГОНЕТКА

У ГРОБУ зазиданом пре два миленијума горело је СВЕТЛО! У чему је тајна "вечите ЛАМПЕ"?

Да ли је први кинeски цар знао тајну "вечитих лампи", а електрицитет је пронађен у Средњем веку?

1624453179_terakota-vojnici.jpg
Фото: Пиксабеј

Када је у марту 1974. Јанг Жифа са браћом, у селу Ксијанг, у кинеској области Линтонг, копао бунар, на дубини од два метра наишли су на делове теракоте, цигле од печене глине и бронзане стрелице. Нису претпостављали да су на прагу открића онога што би се могло назвати "осмим чудом света", и што је и данас по много чему остало загонетно, па је грнчарију бацио, а стрелице покупио да би их продао.

Прочитајте још: Највише вампира живело је у Подунављу, а проблем је решен КИНЏАЛОМ

Први кинески император

У мају је тим археолога из Шанксија почео прва ископавања. Испоставило се да је у питању маузолеј првог кинеског императора и оснивача династије, Ћин Ши Јанга, који је ујединио Кину 221. године пре наше ере.

7.000 војника и коња у природној величини

Гробница је висока 76 метара, у облику брежуљка, а у истражених око 20.000 квадратних метара нађено је 7000 статуа ратника од теракоте у природној величини и исто толико коња, на стотине дрвених бојних кола и огромне количине оружја.

Први кинески цар Фото: Пиксабеј

Грђевинско чудо подизало 700.000 људи 38 година, а огранци се простиру неколико километара даље од главне гробнице.

Прочитајте још: Бетмен је био дебељушкасти месар, а Холивуд је на њему зарадио милијарде! (ВИДЕО)

Испод су потоци живе
Испод гробнице су потоци живе, а представљају реке, између осталих Јангце и Жуту реку, и велики океан, а крећу се помоћу механизма! Изнад је била звездана констелација, а около рељефно приказано царство!

У гробници су биле упаљене лампе

Истраживачи нису били вољни да признају да су их у гробници, после више од две хиљаде година колико није отварана, дочекале упаљене светиљке, јер је то било нешто што превазилази границе реалности!

Лампе су се упалиле тек када је хробница отворена?

Тек у скорије време су прихватили тумачење америчког научника да су фитиљи у лампама садржавали бели фосфор који се упалио када је кисеоник продро у одају. Да ли је то заиста тако?

Прочитајте још: Иванов је покушао да оплоди шимпанзе ЉУДСКОМ СПЕРМОМ, а циљ је био један! Шта се КРИЛО иза НАЈОЗБИЉНИЈЕГ светског пројекта! (ВИДЕО)

Тајна "уља од сирена"

Лампа од 14 година!
Према прорачунима научника, ако је била реч о китовом уљу, које је могло да служи у те сврхе и буде сипано у "вечне лампе", оне су могле да горе близу 5000 дана, односно око 14 година.

Моћни кинески цар био је обузет трагањем за тајном вечног живота и тражио је "еликсир бесмртности", открио је 2000 година стари текст откривен током археолошких ископавања. У међувремену Ћин Ши, ујединитељ Кине и наредбодавац изградње Великог зида је умро, а да би се држао на одстојању зле духове, било му је потребно светло.

Цар је умро и много је сирена било ухваћено!

Описе управо таквих светиљки археолози су пронашли у неким древним књигама које говоре да је као гориво за њих било коришћено "уље од морских сирена" и да је за изградњу маузолеја "много сирена било ухваћено".

Уљана лампа Фото: Пиксабеј

Ипак, ове светиљке нису могле да буду у функцији хиљадама година, јер у затвореним одајама нема кисеоника. Зато је теорија о "поновном паљењу" добродошла научној заједници.

Прочитаје још: Едисон је украо патент и рекао: Тесла, ви не разумете амерички смисао за хумор!

Мистериозне лампе

Постојање мистериозних лампи помиње се осим у Кини и у Индији, Јужној и Северној Америци, Египту, Грчкој, Риму, Британији, Ирској, Француској... Да ли су све радиле на китовом или неком другом уљу и фитиљу са белим фосфором који би се палио у реакцији са кисеоником?

Античке гробнице отваране у Средњем веку су светлеле. Било је то божанско светло?

- Тајна вечног пламена била је сматрана власништвом богова и знање о њему не би требало да припадне људима. Ипак, неки од богова-ванземаљаца били су непослушни и открили тајну човечанству. Када су људи научили како да створе вечито светло, храмови широм света били су опремљени вечним олтарским пламеновима - пише Елен Лојд, аутор књиге "Гласови из легендарних времена".

Осветљени римски гробови
Око 1540. године у гробу Тулиоле, Цицеронове кћерке, која је умрла 44. године пре наше ере, лампа је светлела у запечаћеној гробници близу 1550 година и угасила се када је изложена ваздуху.

Уништавали "ђавоље направе"

Током средњег века велики број горућих лампи био је откривен у древним гробницама и храмовима. Око 170 средњовековних аутора писало је о том феномену, када су древне гробнице биле отваране и проналажене лампе у савршеном стању и још увек упаљене.

Прочитајте још: Примитивни номади су направили прецизан астрономски сат: Да ли су дошли са ОРИОНА?

 

Розенкројцери су знали тајну

 

Када је краљ Хенри Осми кренуо у обрачун са католичком црквом 1534. и наредио уништавање манастира, многе гробнице су биле опљачкане. У Јоркширу, горућа лампа нађена је у гробу оца Константина Великог, који је умро око 300. године.

У гробу Розенкројцера светлела је лампа
Фото: Пиксабеј

Да су Розенкројцери били блиски са тајном вечног светла, говори податак да је приликом отварања гроба Кристијана Розенкројца, 120 година после његове смрти, у њему била светлећа лампа.

Електрицитет или испарења живе?

За "вечите лампе" коришћена нека врста електрицитета, о чему окултни писац Елифас Леви износи чудну причу у  књизи "Историја магије". Он каже да је у 13. веку, на двору Луја Деветог саветник био мистериозни рабин Јешиел. Тај рабин је поседовао лампу коју је стављао испред куће да би је свако видео.

Прочитајте још: Александар је победио последњег самураја, понизио Јапан и вратио се кући

- Лампа заслепљујуће светлости која је светлела сама од себе није имала ни уље ни фитиљ. Када су га питали о извору енергије, Јешиел је увек одговарао да је то тајна. Рабин је много експериментисао са електрицитетом - пише Леви.

Светло од живе?
Василиј В.Петров, руски самоуки електрични техничар, описао је по први пут феномен електричног лука, који је довео до различитих врста пражњења светлосних извора и настала је лампа која користи живину пару.

Ударао лопове струјом у Средњем веку

Да би удаљио провалнике, наставља, рабин је изумео механизам који је слао електричну струју у гвоздени звекир на његовим вратима. Када би Јешиел дотакао један ексер у зиду  собе, сместа би искочила пуцкетава, плавичаста искра.

Лопови су  вриштали као да су спржени!

- Несрећа за свакога ко би дотакао гвоздени звекир: он би био савијен на пола, вриштао као да је спржен и побегао брзо колико га ноге носе - наводи Елифас Леви.

Прочитајте још: Иванов је покушао да оплоди шимпанзе ЉУДСКОМ СПЕРМОМ, а циљ је био један! Шта се КРИЛО иза НАЈОЗБИЉНИЈЕГ светског пројекта! (ВИДЕО)

Какво год било научно тумачење о постојању трајно горућих лампи у античким временима, чињеница је да и поред покушаја да се створи копија макар једне такве светиљке, то никоме до сада није успело!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.