· · Коментари: 0
ЖИВОТНА ПРИЧА

Била је проблематична, палила је кућу, покушала самоубиство, а доживотног затвора спасио ју је мајчин дневник

Ники Овен је мајка спасила живота у затвору.

1612255172_dd.JPG
Фото: Принтскрин / Yоу Тубе / Никки Ј Оwен

- Било је то 22. децембра 1978. године, имала сам 18. Одвели су ме у малу, тамну ћелију у којој је био само душек у затвору Холовеј. Дали су ми хаљину од неуништивог материјала, тако да нисам могла да се обесим - овако почиње причу Ники.

- Два пута дневно храну сам добила у ћелији , јер сам сматрана "преопасном". Престала сам да будем Ники Овен и постала "затвореник ДО2572".

Прочитајте још: Након вожње бицикла изгубила је дах, отишла код лекара и сазнала БОЛНУ ИСТИНУ

Идилична породица
- Имала је идилично детињство и дивне родитеље: мајку Пам, домаћицу, и оца Еда, који је био књиговођа. Била је модел и талентована плесачица, победница на многим такмичењима. Њена млађа сестра била је надарена музичарка, а мали брат Џони спортиста. Живели су у Кенту.

Данас ово изгледа невероватно.

Стално сам повређивала себе  и била у Хитној.

- Мој проблем се јавио у пубертету, када су моја расположења нагло почела да се мењају и почела сам редовно да се самоповређујем. Користећи татин бријач обријала сам обрве, косу, исекла трепавице... Бацала сам ствари около и разбијала плоче у бесу. Мрзела сам себе и хтела да се повредим. Пила сам чак и средство за уклањање корова и све што сам мислила да ми може нештетити. много пута сам завршила у Хитној - прича она.

Њени родитељи нису знали шта се дешава са њом.

Прочитајте још: Сви су се бојали ћутљивих БЛИЗНАКИЊА, уништавале су све што дотакну, а крај је био МОНСТРУОЗАН

Њена породица је покушала да разговара са њом, али безуспешно. Родитеље су одвели код психијатра, али ни то није имало користи. Једног дана била је изван себе и урадила је нешто потпуно сулудо:

Скинула сам се гола и шибицама запалила завесе, па легла на кревет. Спасио ме је пас!
Ники Овен Фото: Принтсцреен / yоутубе / цхиефеxецутивевидеос

- Отишла сам у собу и скинула сам се гола. Тада сам шибицама запалила завесу и легла на кревет. Соба се за неколико минута запалила и прозори су експлодирали. Соба је била пуна дима. Нисам се уплашила, само сам хтела да запалим кућу. Али испред врата сам чула куче - Ему, и нисам смела да дозволим да умре. Отворила сам врата, дохватила је и истрчала баш у тренутку кад се плафон урушио.

Прочитајте још: Шаптао је слоновима и све су га слушали, а онда се догодило нешто НЕВЕРОВАТНО! (ВИДЕО)

Комшије су позвале ватрогасце и воденим топовима су угасили пламен, али вода је још више уништила  њихов дом.

- Не знам како су родитељи реаговали на штету, јер су ме одмах одвели у затвор, а све време су ме чували стражари. Следећег дана, оптужена сам за подметање пожара. Моји родитељи су платии кауцију и после две  недеље сам одведена у болницу на лечење. После месец дана била сам опет код куће.

После месец дана вратила се кући...

Али њено понашање се наставило - са 18 година је поново покушала да запали кућу, а овај пут је и њена мајка била у њој. Њу није било брига. Осим куће, пожар се проширио и на шуму. Срећом, њена мајка је на време приметила дим и успела да га угаси. Ћерку је опет морала да пријави полицији, јер је морала да заштити остало двоје деце.

Незабележен случај у правосуђу
Никада раније ПМС није коришћен као правна одбрана, а да јој нису прихватили ту одбрану, била би у затвору од 12 до 15 година. Судија је, међутим, био задовољан правном одбраном и њен случај је ушао у правну историју - била је слободна
Била је оптужена за покушај убиства

Овај пут, Ники је оптужена за покушај убиства. У затвору је покушала самоубиство, али су је, срећом, на време спасили.

Дијагноза је гласила: Неизлечиво луда!

Неколико месеци је провела у самици, пуштали су је једном недељно да напише писмо кући. У затвору је разговара ла сам осам психијатара који су је описивали као "неизлечиво луду", "опасност по друштво". Дали су препоруку да Ники буде доживотно у затвору. Њеним родитељима су рекли да имају још двоје деце којима треба да се посвете.

Прочитајте још: ЕКСКЛУЗИВНО: Тања Вељковић доноси спектакуларан хороскоп деценије до 2030. године!

Али, њена мајка није одустала од ње. Она је пронашла другог психијатра који је био упоран да дознају одкале долази Никијино "лудило". Користећи мамине дневнике, на крају су повезали њено понашање са менструалним циклусом. Пронашли су специјалисте за хормонску равнотежу.

Мајка је пронашла психијатра који је решио проблем читајући мамине дневнике!

Тада је гинеколог дијагностиковао озбиљан недостатак прогестерона што је резултирало екстремним предменструалним синдромом (ПМС). Од тада започиње лечење прогестероном. У року од три недеље Ники је била друга особа. У децембру 1978. године мој адвокат ју је одбранио, који се сложио да користи ПМС као олакшавајући фактор за њену одбрану.

Прочитајте још: ЧУДЕСАН БЕГ Станислова Курилова и још невероватнија СМРТ овог чудног човека

Вођена својим искуством, Ники жели да помогене и другима са сличним проблемом. Она већ дуже време предаје неуролингвистичко програмирање (НЛП), квалификовани је хипнотерапеут, реики мајстор. До сада је помогла многим људима да промене свој живот набоље.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.