· · Коментари: 0
МАЛА ЛУТКА

Бивша краљица лепоте, која је постала прва жена ШЕФ МАФИЈЕ Камора, умрла у 86. години (ФОТО)

Мисица Асунта Мареска, постала је шеф мафије након што је убила своју ривалку.

1640943349_pjimage--89-.jpg
Фото: Profimedia

Застрашујућа шефица мафије, названа Папета, или "мала лутка" на енглеском, умрла је у свом дому у Кастеламаре ди Стабија, у близини Помпеје, након болести. Икона бездушне мафије постала је истакнута када је убила убицу свог мужа у Напуљу са 18 година и постала прва жена шеф крвавог клана Камора.

Краљица подземља

Мареска, ћерка озлоглашеног трговца на црном тржишту, уловила је Антонија Еспозита, тадашњег шефа Каморе који је наредио убиство њеног мужа, и убила га усред бела дана на улици у Напуљу. Језиво погубљење учврстило је њену позицију у подземљу Напуља.

Фото: Профимедиа

Бивша краљица лепоте увек је инсистирала да је деловала сама и током суђења за убиство 1959. године пркосно је у судници рекла: „Поново бих то урадила!“.

Прочитајте још: Српски сликар никад није преболео супругу ЛОТОС: Венчали се тајно, бежали у Париз, раставила из СМРТ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mafia Blog (@themafiablog)

Немилосрдна мафијашка шефица породила се у затвору, али се поново ујединила са својим сином Паскуалином након пуштања на слободу, 14 година касније.

Када је изашла, Мареска је глумила у филму заснованом на њеном животу и отворила две продавнице одеће у Напуљу. Такође се удала за озлоглашеног шверцера дроге и трговца оружјем Умберта Аматура, са којим је имала близанце.

Фото: Профимедиа

Брак је доживео катастрофалан преокрет када је Мареска оптужила свог мужа да је убио Пасквалина, наводи Гардијан. Публикација преноси да је Аматуро постао љубоморан на Пасквалинов сан да води Камору. Када је Пасквалино имао 18 година, јануара 1974, отишао је да се састане са Аматуром на градилишту у Напуљу и нестао.

Мареска је сумњала да је Аматуро убио њеног сина и закопао његово тело у цемент, али је остала са мафијашком фигуром из страха да би могао повредити њихове близанце. Касније је оптужена да стоји иза убиства Ћира Галија, члана Нуова Цаморра Организзата, коју је водио насилни краљ Рафаеле Кутоло. Мареска је отворено изазвала Кутола током конференције за штампу 1982. и исте године је ухапшена заједно са Аматуром због убиства Алда Семерарија, форензичара и познатог неофашисте.

Одлежала је четири године затвора пре него што је ослобођена. Мареска је била једина девојчица у породици од четири брата и наводно је као дете показивала насилне склоности. Једном је напала другарицу из разреда, наневши јој озбиљне повреде, пише италијански лист Коријере дела сера.

Мареска је победила на локалном такмичењу лепоте 1953. године и крунисала се титулом Мис Ровељано.

Жене владају

Ова вест долази месецима након што је шефица италијанске мафије Марија Личарди - позната као "Крвава Мери" - умрла у августу у 70. години. За Личардијеву се каже да је „кума“ Алијансе Секондилијано, картела кланова Каморе који контролише трговину дрогом, фалсификовање луксузних брендова и изнуду у већем делу Напуља.

Личардијева је била једна од победника у дуготрајној крвној освети између кланова због које је Напуљ скоро свакодневно био затрпан лешевима, кажу тужиоци. Према речима шефа Каморе који је постао сведок оптужбе, Луиђи Мисо Личарди, одговоран за више од 100 убистава. Рекао је да је она „много опаснија“ од угледног шефа Коза ностре, сицилијанског огранка мафије.


Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.