Oglas
· · Komentari: 0
MALA LUTKA

Bivša kraljica lepote, koja je postala prva žena ŠEF MAFIJE Kamora, umrla u 86. godini (FOTO)

Misica Asunta Mareska, postala je šef mafije nakon što je ubila svoju rivalku.

1640943349_pjimage--89-.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Zastrašujuća šefica mafije, nazvana Papeta, ili "mala lutka" na engleskom, umrla je u svom domu u Kastelamare di Stabija, u blizini Pompeje, nakon bolesti. Ikona bezdušne mafije postala je istaknuta kada je ubila ubicu svog muža u Napulju sa 18 godina i postala prva žena šef krvavog klana Kamora.

Kraljica podzemlja

Mareska, ćerka ozloglašenog trgovca na crnom tržištu, ulovila je Antonija Espozita, tadašnjeg šefa Kamore koji je naredio ubistvo njenog muža, i ubila ga usred bela dana na ulici u Napulju. Jezivo pogubljenje učvrstilo je njenu poziciju u podzemlju Napulja.

Foto: Profimedia

Bivša kraljica lepote uvek je insistirala da je delovala sama i tokom suđenja za ubistvo 1959. godine prkosno je u sudnici rekla: „Ponovo bih to uradila!“.

Pročitajte još: Srpski slikar nikad nije preboleo suprugu LOTOS: Venčali se tajno, bežali u Pariz, rastavila iz SMRT

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mafia Blog (@themafiablog)

Nemilosrdna mafijaška šefica porodila se u zatvoru, ali se ponovo ujedinila sa svojim sinom Paskualinom nakon puštanja na slobodu, 14 godina kasnije.

Kada je izašla, Mareska je glumila u filmu zasnovanom na njenom životu i otvorila dve prodavnice odeće u Napulju. Takođe se udala za ozloglašenog švercera droge i trgovca oružjem Umberta Amatura, sa kojim je imala blizance.

Foto: Profimedia

Brak je doživeo katastrofalan preokret kada je Mareska optužila svog muža da je ubio Paskvalina, navodi Gardijan. Publikacija prenosi da je Amaturo postao ljubomoran na Paskvalinov san da vodi Kamoru. Kada je Paskvalino imao 18 godina, januara 1974, otišao je da se sastane sa Amaturom na gradilištu u Napulju i nestao.

Mareska je sumnjala da je Amaturo ubio njenog sina i zakopao njegovo telo u cement, ali je ostala sa mafijaškom figurom iz straha da bi mogao povrediti njihove blizance. Kasnije je optužena da stoji iza ubistva Ćira Galija, člana Nuova Camorra Organizzata, koju je vodio nasilni kralj Rafaele Kutolo. Mareska je otvoreno izazvala Kutola tokom konferencije za štampu 1982. i iste godine je uhapšena zajedno sa Amaturom zbog ubistva Alda Semerarija, forenzičara i poznatog neofašiste.

Odležala je četiri godine zatvora pre nego što je oslobođena. Mareska je bila jedina devojčica u porodici od četiri brata i navodno je kao dete pokazivala nasilne sklonosti. Jednom je napala drugaricu iz razreda, nanevši joj ozbiljne povrede, piše italijanski list Korijere dela sera.

Mareska je pobedila na lokalnom takmičenju lepote 1953. godine i krunisala se titulom Mis Roveljano.

Žene vladaju

Ova vest dolazi mesecima nakon što je šefica italijanske mafije Marija Ličardi - poznata kao "Krvava Meri" - umrla u avgustu u 70. godini. Za Ličardijevu se kaže da je „kuma“ Alijanse Sekondilijano, kartela klanova Kamore koji kontroliše trgovinu drogom, falsifikovanje luksuznih brendova i iznudu u većem delu Napulja.

Ličardijeva je bila jedna od pobednika u dugotrajnoj krvnoj osveti između klanova zbog koje je Napulj skoro svakodnevno bio zatrpan leševima, kažu tužioci. Prema rečima šefa Kamore koji je postao svedok optužbe, Luiđi Miso Ličardi, odgovoran za više od 100 ubistava. Rekao je da je ona „mnogo opasnija“ od uglednog šefa Koza nostre, sicilijanskog ogranka mafije.


Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas