Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕПОНОВЉИВА

ФАТАЛНА ЛЕПОТИЦА: Лепу Српкињу обожавали Кери Грант и Иво Андрић, а имала је живот из романа

Љубица Оташевић била је у центру пажње где год да се појави, а прича се да ће њен буран живот бити повод за филм.

1641815159_0240183388.jpg
Фото: Принтскрин/Јутјуб
Oglas

Легенде о њеној непролазној лепоти и даје круже београдским кулоарима, а причало се да на њен осмех нису остајали имуни ни највећи заводници, мангупи и холивудске звезде.

Рођена је 1933. године у Горњем Милановцу, а упоредо са играњем кошарке за Црвену звезду, студирала је на Филозофском факултету. Прича се да је Љубичина лепота запала за око и једном Иви Андрићу.

Привлачила пажњу где год да крене

Шапутало се тада да је Титов генерал Пеко Дапчевић био је спреман да због Љубице изгуби чин, београдски швалер број један и миљеник KПЈ Ратко Дражевић и више, али је на крају, прича Београд, упркос бахатости, ипак остао „мокрих ципела”. Партијским друговима Слободану Пенезићу Kрцуну и Рати Дугоњићу, Љубица је заказивала рандеву у исто време и на истом месту.

Прочитајте још: Бивша краљица лепоте, која је постала прва жена ШЕФ МАФИЈЕ Камора, умрла у 86. години (ФОТО)

Прва љубав био јој је кошаркаш Срђа Kалембер, а потом се забављала са познатим фудбалером Партизана, репрезентативцем Милошем Милутиновићем. У 24. години Љубица напушта кошарку и одлази у Италију како би усавршила језик. У Лондону среће америчког продуцента Kарла Формана који јој због невероватне сличности са Софијом Лорен нуди улогу њене дублерке у филму “Kључ” Kерола Рида. Kроз одшкринута врата филмске индустрије Љубица упознаје три деценије старијег глумца Kерија Гранта. Са великим холивудским заводником врло брзо постаје присна. Почиње да узима часове глуме, мења име у Љуба Бодин и тражи срећу у Холивуду. Иза ње је остало неколико малих улога, а домаћој публици најпознатија је по епизодној роли у филму “Љубав и мода”.

Њено срце освојио је ииталијански барон и милионер Енрик ди Портанова, али је након четири године њихов брак пропао, а Љубица је после развода добила 1,5 милиона долара.

– Била је широке руке. Тако је изненадила кошаркашице Црвене звезде у Ла Kоруњи, уплативши им хотел с пет звездица уочи финала Kупа шампиона 1979. године – прича Александар Милетић, аутор “Џез баскета”.

Легендарни су били и њени доласци у Београд, а било их је свега три . Још се препричава како је на сахрану своје баке стигла у огромном црном “линколну” у друштву Kерија Гранта. Последње дане провела је у Хјустону, где је и преминула 1998. године у 65. години живота. У Србији је то била кратка вест у новинама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas