· · Коментари: 0
ПРОРОЧАНСТВО

Наша позната певачица ПОГИНУЛА 3 месеца након судбоносног сусрета са баба Вангом: Једном реченицом јој наговестила ТРАГЕДИЈУ!

Вирус корона покренуо је броје теорије завере, а многе је натерео да верују у разна пророчанства.

1613476790_baba-vanga.png
Фото: Принтсцренн/ Yоу Тубе / ХИСТОРY

Почетком прошле, 2020. године, свет се сусрео са новим вирусом, који се великом брзином проширио по читавој планети и тиме су покренуте броје теорије завере и приче о старим, наводим пророчанствима. 

Једна од њих је и Вангелија Пандева, познатија као Баба Ванга из Бугарске, о чијим се наводним пророчанствима о значајним светским догађајима прича и четврт века пошто је умрла.

Посета Силване Арменулић

Многе познате личности, међу њима наводно и политичари послератне Југославије, посећивали су Пандеву.

Током турнеје у Бугарској у августу 1976, тада позната певачица Силвана Арменулић посетила је Баба Вангу неколико месеци пре него што је у 38. години погинула у саобраћајној несрећи код Смедерева.

Прочитајте још: Мистерија имена Сорбона, чувеног универзитета у Паризу: Да ли је добио је име захваљујући Србима?

У књизи Ивана Ивачковића "Како смо пропевали – Југославија и њена музика", пише да је Пандева наводно на растанку рекла певачици: - Ништа не треба да платиш. Не желим да говорим с тобом. Не сада.

- Иди и дођи кроз три месеца. Чекај, у ствари нећеш моћи да дођеш… Иди, иди, ако можеш, дођи!

Ко је била баба Ванга?
Пандева је, претпоставља се, рођена 31. јануара пре 110 година у Струмици, тада у Отоманском царству, а данас у Северној Македонији – како се почетком 20. века у тим крајевима Балкана матичне књиге нису увек ажурно водиле, антрополози који су проучавали феномен Баба Ванге наводе само годину.Већи део живота провела је у граду Петрич на југозападу делу Бугарске.У народу је познато да је била слепа, а наводно је ослепела као дванаестогодишња девојчица.Поједини антрополози називају је бугарском Питијом, по легендарној старогрчкој пророчици која је наводно Александру Македонском прорекла да ће освојити свет, али да се из тог похода неће вратити жив.Према историјским изворима, Александар Македонски је највероватније умро од маларије.

Шта је Баба Ванга наводно предвидела за будућност?

Као и већина видовњака, и она је давала усмена пророчанства, па не постоји грађа која би потврдила да је предвидела баш одређени догађај.

Прочитајте још: Грачаница крије ТАЈНУ: Париз има једну, а Србија четири Мона Лизе! (Фото)

Листа Вангиних наводних пророчанстава се у технолошки напреднијим временима масовно протеклих десет година мејлом – управо њих најчешће цитирају таблоиди.

Међутим, на листи нема пандемије вируса корона, иако су многи домаћи и страни таблоиди ове године објавили да ју је Баба Ванга давно предвидела.

Прочитајте још: Повратак из мртвих није тако необичан као што се мисли

Међу бројним наводним пророчанствима која се нису остварила је и почетак Трећег светског рата 2010.

Наводно је предвидела и успон Кине као светске суперсиле, долазак новог Леденог доба, али и апсолутни крај света.

Додуше, 5.080 године.

"Пророци" на Балкану и хапшења

Деведесетих година прошлог века у Србији је боравио самозвани руски исцелитељ Алан Чумак чија је популарност била велика.

Тадашњи магазин Радио ТВ Ревија је у 12 бројева штампала по једну слику Алана Чумака, које су наводно имале исцелитељско дејство, али са роком од тридесетак дана.

Прочитајте још: Ове људе сви треба да имамо у животу: Показаће нам прави пут и извући ће најбоље из нас

До сада је у Србији забележено неколико хапшења због оваквих обмана.

Баба Вангу неретко пореде са француским окултистом Нострадамусом из средњег века, за кога су такође људи кроз историју веровали да је могао да превиди будућност, иако нема никаквих научних доказа.

Најпознатији је случај "Видовите Зорке" ухапшене 2001. године.

У оптужници је било наведено да је преварила 48 људи, а доказано је 18 превара.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.