· · Коментари: 0
СТРАШНО

Провела је годину и по у болници, имала 200 ОПЕРАЦИЈА: Дану је љубоморна жена ЖИВУ ЗАПАЛИЛА, а ево како изгледа данас (ФОТО)

Дана Вулин, прошла је кроз језиве муке, када је пре десет година љубоморна жена живу запалила

1646645898_jutjub.jfif
Фото: Yоутубе принтсцреен/Севен Сундаy Нигхт

Деценију касније, након дуге борбе и агоније и 200 естетских захвата, Дана, Српкиња из Перта данас овако изгледа

Прочитајте још: Блогерка пре спавања СТАВИЛА КРЕМУ ЗА САМОПОТАМЊИВАЊЕ НА ЛИЦЕ: Пробудила се са катастрофалним црним флекама( ВИДЕО)

- Ово је начин да покажем другим борцима и свим осталим људима да је све могуће - написала је Дана у оквиру видеа који је објавила.

Дана Вулин (36) из Перта, иначе пореклом Српкиња, преживела је тешке опекотине и више од 200 операција, пошто ју је Натали Димитровска због љубоморе полила медицинским алкохолом и запалила. Овај стравични чин одиграо се 2012. године, а Дана се сада, 10 година касније, у видеу који је поделила на друштвеној мрежи Инстаграм, присећа свега што је преживела.

Ова девојка је и у својој књизи исповедила све о страшним стварима и борби коју је водила, почевши од кобног напада у фебруару 2012. године.

Деценију касније присетила се ужаса, па је кроз видео приказала све фазе опоравка.

- Ово је начин да покажем другим борцима и свим осталим људима да је све могуће - написала је Дана у оквиру видеа и додала да је поносна на то што није одустала од свог тела и што се данас осећа снажно и у бољољ форми него икада раније.

Како је нагласила, видео је поделила сиров, без едитовања и филтера

- Оно што ми се догодило је нешто најокрутније на свету, али, нажалост, нисам смела да се оглашавам због суђења. Сећам се да сам била толико очајна, зато сада осећам одговорност да обелоданим своју причу, с обзиром на то да сви знају шта ми се догодило, да поделим и ону другу страну, шта сам све постигла и да је мој опоравак много више од естетике - рекла је она.

Дана је, иначе, магистар медицине и ради у области која се бави опоравком и лечењем ожиљака, а отворила је и своју клинику у коју долазе сви који имају проблема са ожиљцима, било каквог порекла да су.

Због чега је Натали напала Дану?

Натали је била љубоморна, јер је Дана разговарала са њеним мужем током кућне забаве. Љубоморна жена је потом дошла код Дане у кућу, у пратњи свог пријатеља Денијела Стоуна. Тражила је од Дане да јој каже где је њен муж, погрешно мислећи да њих двоје имају аферу. Бесна, Натали је зграбила бочицу алкохола, отворила је и полила Дану.

- Махала је руком поливајући ме по лицу, рукама, грудима, свуда од струка на горе. Пламен је захватио моју руку и изненада се све око мене претворило у ватру. Била је свуда: на мојим раменима, мом голом стомаку, само су моје груди биле заштићене топом од растегљивог материјала.

Пламен се проширио на моју главу, коса је изгорела у секунди и кад сам кренула да избришем горућу хемикалију с лица, руке су ми већ гореле - описала је Дана у књизи "Вредно борбе".

Дана је две и по године носила маску ради опоравка коже главе

Инстинктивно је, каже, осетила да треба да се баци на тло и котрља, али тиме се ватра само још више раширила по телу.

- Бол је био неподношљив, а док сам вриштала чула сам Натали и Данијела како беже кроз клизећа врата. Смејали су ми се док сам жива горела. Једва сам могла да мислим од бола. У паници, отишла сам до чесме, покушавајући да угасим ватру изливањем воде на себе - навела је Дана.

- Знала сам да морам дозвати помоћ, иначе ћу бити мртва. Док сам покушавала да отворим врата, осећала сам како кожа отпада са мојих прстију. Успела сам да отворим врата и пређем пола пута до суседне куће, тражећи помоћ - истакла је Дана.

Дуго је чекала да се неко појави

- Вриштала сам тако гласно и толико дуго да, кад је коначно неко дошао, то није био мој комшија. Момак који се појавио радио је у теретани у згради до мене. Он је чуо моје вриске и дотрчао у помоћ - сећа се Дана.

Док је он дошао, пламен се угасио. Чак и кад се ватра коначно угасила, хемикалија је и даље пекла њено тело.

- Лежала сам на тлу, осећала сам да умирем од болова. Отворила сам очи и видела човека из теретане изнад себе - навела је Дана, захваљујући се изнова Денису Ериксону што јој је спасио живот.

Он је остао са њом док нису дошла амбулантна кола и одвезла је у болницу. Дана је тамо провела два дана у коми.

- Вратила сам се са прага смрти. Док сам спавала, сањала сам. Имала сам сећања, фантазије и ноћне море - сећа се.

Ти снови су се појављивали на махове, а у њима је понекад била и Светлана, Данина сестра.

- Понекад бих је осећала, чула њен глас или песму којом је покушавала да ме пробуди. Певала ми је песму Витни Хјустон "Степ бy Степ" (корак по корак) коју смо обе волеле и уз коју смо одрасле, док се коначно нисам пробудила - навела је Дана у књизи.

- Успела сам да испустим реч "Свет" (надимак од Светлана), али је мој глас био само шапат кроз тубе које су ми биле у грлу. Рекла сам јој да ћути, јер не зна да пева - присећа се Дана.

- Светлана се расплакала од среће. Испод свих тих опекотина, и даље сам била иста, насмејана Дана - навела је.

Натали Димитровска осуђена је на 17 година затвора. Дана је прошла низ операција и третмана. Претрпела је опекотине трећег степена које су захватиле две трећине њеног тела.

Она је две и по године носила маску за компресију на лицу како би опекотине зарасле. У болници је провела годину и по, за то време јој је кожа на грудима у потпуности замењена три пута.

- Нико није мислио да је физички могуће опоравити се толико - изјавила је својевремено Дана за "Дејли мејл Аустралија".

Она је раније о себи говорила као о "модерном Франкенштајну" и да је "ходајућа реклама" за чуда која чини модерна медицина.

Прочитајте још: Тијана је била ОМИЉЕНО ЛИЦЕ домаће телевизије: Умрла је у најгорим мукама у 30. години (ФОТО)

- Осећам се као да сам освојила злато на Олимпијади. Требало је много тешког рада да стигнем довде, ово је било дуго путовање. Иронично је што сам се пробудила на ону песму Витни Хјустон, јер је моје путовање баш ишло корак по корак - закључила је тада Дана.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.